L’Ajuntament de Xàtiva vol desmentir algunes de les afirmacions del comunicat de Xàtiva Unida

La quantitat per a l’adquisició del solar que planteja Xàtiva Unida, multiplicaria per 5 el preu que es va pagar per la compra de Santa Clara
En resposta al comunicat de Xàtiva Unida sobre la construcció del nou centre de salut Xàtiva II, l’Ajuntament de Xàtiva vol desmentir algunes de les afirmacions que hi figuren:

1- En primer lloc, no és cert que l’alcalde Roger Cerdà no haja escoltat les aportacions de la comunitat educativa del Teresa Coloma. De fet, l’alcalde ha mantingut diversos contactes amb la direcció del centre i amb les mares i pares dels alumnes, on els ha explicat reiteradament les circumstàncies de la proposta de construcció d’un nou centre de salut. L’alcalde es va reunir amb la direcció del centre educatiu el passat 27 de març de 2019, així com amb representants de l’AMPA el 29 de març de 2019.

2- No és cert que l’alcalde Roger Cerdà no escoltara les aportacions de Xàtiva Unida sobre el particular. Amor Amorós es va reunir en diverses ocasions amb l’alcalde per a tractar aquest assumpte, en la seua qualitat de regidora d’Educació de l’anterior govern municipal. Amorós, a més a més, formava part de distintes comissions informatives i òrgans municipals com la Junta de Seguiment o el Consell Escolar. En cap d’aquestes ocasions, va proposar alternatives viables.

3- No és cert que es reduïsca l’espai del pati del col·legi. El replantejament urbanístic de la parcel·la garanteix que el CPEI Teresa Coloma dispose del mateix número de metres quadrats que utilitza actualment, incorporant al pati del col·legi una franja de terreny d’al voltant 1.000 metres quadrats que forma part de la parcel·la i que ara és una zona verda d’escassa utilització.

4- No és cert que un nou centre de salut pose en perill la continuïtat de cap centre escolar ni cap altre servei públic de la ciutat. Ans al contrari, el nou centre de salut Xàtiva II és una infraestructura sanitària vital per al futur de la ciutat i arriba com a resposta a una reivindicació històrica que permetrà millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de la zona est de Xàtiva. Realitzar aquest tipus d’afirmacions es completament gratuït i irresponsable, atès que crea una alarma social injustificada amb finalitat partidista.

5- Qualsevol responsable polític, ja siga del govern o de l’oposició, ha de posar l’interès general per davant de l’interès partidista. En aquest sentit, el nou centre de salut descongestionarà significativament els serveis sanitaris que actualment operen a la ciutat, que s’incrementen amb aquest nou centre. A més, el pla funcional de Sanitat contempla també l’ampliació i millora del consultori de l’antic Hospital, el manteniment del centre de salut Ausiàs March i del centre d’especialitats Espanyoleto.

6- El centre de salut Xàtiva II atendrà a una població de 11.000 persones. Se’n beneficiaran els veïns de barris com ara les Cases Barates, Bixquert, Sant Pere, Selgas o el Barri del Carme, que evitaran el desplaçament fins l’altra punta de la ciutat, podent acudir amb facilitat a un centre més proper i accessible.

7- El centre de salut Xàtiva II disposarà de 8 consultes mèdiques, 8 consultes d’infermeria, àrea de fisioteràpia, urgències i altres serveis auxiliars.

8- La parcel·la cadastral que se cedirà a Sanitat és l’única opció viable per a la instal·lació del centre de salut dins del casc urbà i en la zona est de Xàtiva. Aquest espai és de propietat municipal i reuneix els requisits urbanístics i legals adequats, al contrari d’altres alternatives que s’han descartat perquè no compleixen els requisits que marca la normativa vigent.

9- Xàtiva Unida, com a partit de l’oposició, ha de presentar una alternativa viable per a la construcció del nou centre de salut en sol dotacional de titularitat pública que no supose un cost inassumible per a les arques municipals. En canvi, proposen l’adquisició d’un solar privat edificable, situat en plena Albereda, a l’avinguda de Selgas. L’adquisició d’aquest solar per part de l’Ajuntament generaria un cost que quintuplicaria el de la compra de Santa Clara, per exemple. A més, ocasionaria danys i perjudicis al titular dels terrenys, que no podria dur a terme els desenvolupaments urbanístics contemplats, amb la més que probable interposició de demanda judicial. Tal com reconeix la pròpia Xàtiva Unida, tot aquest procés allargaria l’inici dels tràmits de construcció del nou centre de salut per damunt dels 10 anys i la ciutadania no pot esperar tant.

No hay comentarios

Dejar respuesta