Més de mig centenar d’activitats ompliran els carrers de Xàtiva durant aquest Nadal

La Casa de Cultura albergarà un mercat de llibres antics editats per l’Ajuntament i el Betlem i el Gran Teatre centraran la majoria d’actes

El regidor de Festes Pedro Aldavero i el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez han presentat aquest matí a l’Ajuntament de Xàtiva la programació de Nadal i Reis 2019-2020, amb el lema «Mil coses per fer en Nadal!» i que comptarà amb més d’una cinquantena d’activitats i actes programats.

L’activitat nadalenca començarà el proper dijous 5 de desembre, amb l’encesa de la il·luminació dels carrers, que enguany s’ha ampliat al carrer República Argentina i al carrer Reina, afegint-se a l’Albereda, Gregorio Molina i carrer Dos Molins.

programacio-nadal-pedroEl dissabte 14 de desembre tindrà lloc un dels dies més esperats del Nadal xativí, amb la inauguració del Betlem a grandària natural més gran d’Espanya. Com ve sent habitual en els darrers anys, l’activitat començarà a les 18 de la vesprada amb una cercavila que anirà des de la Plaça la Bassa fins la l’Ajuntament, amb la participació de la batucada de Rytmus i animació de Teatre de la Lluna amb la participació de l’Home dels Nassos. A més a més, en l’acte també hi haurà un photocall, ambientació musical i roses gratuïtes per a tothom. «Aquest any es comptarà amb alguna novetat al Betlem, però deixarem que siga la ciutadania la que trobe el nou element», ha explicat el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez, qui ha afegit que es manté l’espai de l’any passat i s’han condicionat els passos amb la utilització de més material reciclat.

A més a més, moltes de les activitats giraran al voltant d’aquest atractiu turístic de la ciutat, com l’organització d’un Mercat de Nadal a càrrec d’Adexa, que es podrà gaudir des del mateix 14 de desembre fins al mes de gener. També hi haurà visites guiades al Betlem del 16 al 20 de desembre, destinades als escolars de la ciutat, junt amb altres visites amb monitors i animació el dissabte 21, el dimarts 24 i el dimecres 25 de desembre; i el 1 i 6 de gener. El dia 21 de matí l’Escola de Danses oferirà Nadales Valencianes, i el diumenge 22 hi haurà un concert de nadales a càrrec dels alumnes del Mètode Suzuki. El dimarts 24 també hi haurà un concert de Nadal a càrrec de la Banda de Formació de la Primitiva Setabense, i el dissabte 28 el Coro Gospel de Xàtiva oferirà també un concert.

programacio-nadal-2Una de les principals novetats serà la posada en marxa d’un mercat d’exemplars antics editats per l’Ajuntament de Xàtiva, que es podrà trobar del 16 de desembre al 5 de gener a la Casa de Cultura. Els llibres es podran adquirir a preus populars, i els beneficis aniran a parar a les organitzacions i associacions benèfiques de Xàtiva. «Seran llibres que tenim a la Casa de Cultura com ara alguns dels guanyadors dels Premis Literaris o editats pel propi Ajuntament, que contribuiran a una bona causa», ha explicat el regidor de Festes Pedro Aldavero. Altra de les principals novetats serà l’avançament del Concurs Nacional de composició de pasdobles fallers, organitzat per la Junta Local Fallera i la Societat Musical La Primitiva Setabense, que es realitzarà el diumenge 15 de desembre a les 18 de la vesprada al Gran Teatre de Xàtiva, amb entrades al preu de 5 euros.
En la programació nadalenca es comptarà també amb actuacions teatrals, concerts, activitats culturals, danses i activitats esportives. El diumenge 29 de desembre tindrà lloc la San Silvestre, i un dia abans, el 28 de desembre, hi ha programada una eixida a la neu per a visitar Javalambre.

Activitat al Gran Teatre

Altre dels punts que concentrarà part de l’activitat nadalenca serà el Gran Teatre de Xàtiva. Allí tindrà lloc el dissabte 14 de desembre l’obra «Inestable» de la companyia Sutottos, amb entrades a 10 euros (8 euros amb descomptes). El divendres 20 es realitzarà el Concert extraordinari de Nadal del Conservatori Professional Lluís Milà (al preu de 5 euros) i el dissabte 21 hi haurà un festival de Nadal a càrrec de la Banda Juvenil i alumnes de l’Escola de Música de la Primitiva Setabense. També hi haurà un encontre coral de Nadal el dia 22 de desembre, així com teatre-musical familiar el dia 26 amb l’obra «Pinocho: un musical para soñar». El dissabte 28 tindrà lloc el concert de valsos, marxes i polques; i el divendres 3 de gener es representarà teatre familiar i musical amb «Alícia al musical de les meravelles».
També es realitzaran activitats i es podran visitar exposicions a la Biblioteca, Sant Domènec, als museus de la ciutat i a la Casa de Cultura, on a més hi haurà concerts i audicions. El sopar de Cap d’Any tindrà lloc al pavelló Francisco Ballester.

Mercat medieval i Reis
La Plaça del Mercat i els carrers adjacents albergaran el tradicional Mercat Medieval, que tindrà lloc del 2 al 6 de gener, i que comptarà amb artesans, llocs de menjar, decoració i animacions.

L’altre dels punts forts serà la Gran Cavalcada dels Reis Mags, que discorrerà per l’Avinguda de Selgas i l’Albereda Jaume I el dia 5 de gener a partir de les 19:30 de la vesprada. Abans, a les 16 hores, tindrà lloc l’arribada dels Reis Mags d’Orient a la Plaça de la Seu, on hi ha programada una festa de benvinguda.
A més a més, els dies 3 i 4 de gener de 12 a 14 i de 17:30 a 19:30 hores, els emissaris Reials atendran a tots els xiquets i xiquetes junt al Betlem Monumental Xàtiva.


En Castellà:

Más de medio centenar de actividades llenarán las calles de Xàtiva durante esta Navidad

programacio-nadal-3La Casa de Cultura albergará un mercado de libros antiguos editados por el Ayuntamiento y el Belén y el Gran Teatre centrarán la mayoría de actos

El concejal de Fiestas Pedro Aldavero y el concejal de Servicios Públicos Ricardo Martínez han presentado esta mañana en el Ayuntamiento de Xàtiva la programación de Navidad y Reyes 2019-2020, con el lema «Mil cosas para hacer en Navidad!» y que contará con más de una cincuentena de actividades y actos programados.


La actividad navideña empezará el próximo jueves 5 de diciembre, con el encendido de la iluminación de las calles, que este año se ha ampliado a la calle República Argentina y a la calle Reina, añadiéndose a la Alameda, Gregorio Molina y calle Dos Molins.
El sábado 14 de diciembre tendrá lugar uno de los días más esperados de la Navidad setabense, con la inauguración del Belén a tamaño natural más grande de España. Como viene siente habitual en los últimos años, la actividad empezará a las 18 de la tarde con un pasacalle que irá desde la Plaza la Bassa hasta la el Ayuntamiento, con la participación de la batucada de Rytmus y animación de Teatre de la Lluna con la participación de l’Home dels Nassos. Además, en el acto también habrá un photocall, ambientación musical y palomitas gratuitas para todo el mundo. «Este año se contará con alguna novedad en el Belén, pero dejaremos que sea la ciudadanía la que encuentre el nuevo elemento», ha explicado el regidor de Servicios Públicos Ricardo Martínez, quien ha añadido que se mantiene el espacio del año pasado y se han condicionado los pasos con la utilización de más material reciclado.

programacio-nadal-richi
Además, muchas de las actividades girarán alrededor de este atractivo turístico de la ciudad, como la organización de un Mercado de Navidad a cargo de Adexa, que se podrá disfrutar desde el mismo 14 de diciembre hasta el mes de enero. También habrá visitas guiadas en el Belén del 16 al 20 de diciembre, destinadas a los escolares de la ciudad, junto con otras visitas con monitores y animación el sábado 21, el martes 24 y el miércoles 25 de diciembre; y el 1 y 6 de enero. El día 21 por la mañana la Escola de Danses ofrecerá villancicos valencianos, y el domingo 22 habrá un concierto de villancicos a cargo de los alumnos del Método Suzuki. El martes 24 también habrá un concierto de Navidad a cargo de la Banda de Formación de la Primitiva Setabense, y el sábado 28 el Coro Gospel de

Xàtiva ofrecerá también un concierto.


Una de las principales novedades será la puesta en marcha de un mercado de ejemplares antiguos editados por el Ayuntamiento de Xàtiva, que se podrá encontrar del 16 de diciembre al 5 de enero en la Casa de Cultura. Los libros se podrán adquirir a precios populares, y los beneficios irán a parar a las organizaciones y asociaciones benéficas de Xàtiva. «Serán libros que tenemos en la Casa de Cultura como por ejemplo algunos de los ganadores de los Premios Literarios o editados por el propio Ayuntamiento, que contribuirán a una buena causa», ha explicado el regidor de Fiestas Pedro Aldavero. Otra de las principales novedades será el adelanto del Concurso Nacional de composición de pasodobles falleros, organizado por la Junta Local Fallera y la Sociedad Musical La Primitiva Setabense, que se realizará el domingo 15 de diciembre a las 18 de la tarde al Gran Teatro de Xàtiva, con entradas al precio de 5 euros.
En la programación navideña se contará también con actuaciones teatrales, conciertos, actividades culturales, danzas y actividades deportivas. El domingo 29 de diciembre tendrá lugar la San Silvestre, y un día antes, el 28 de diciembre, se ha programada una salida a la nieve para visitar Javalambre.
Actividad en el Gran Teatre


Otro de los puntos que concentrará parte de la actividad navideña será el Gran Teatre de Xàtiva. Allí tendrá lugar el sábado 14 de diciembre la obra «Inestable» de la compañía Sutottos, con entradas a 10 euros (8 euros con descuentos). El viernes 20 se realizará el Concierto extraordinario de Navidad del Conservatorio Profesional Lluís Milà (al precio de 5 euros) y el sábado 21 habrá un festival de Navidad a cargo de la Banda Juvenil y alumnos de la Escuela de Música de la Primitiva Setabense. También habrá un encuentro coral de Navidad el día 22 de diciembre, así como teatro-musical familiar el día 26 con la obra «Pinocho: un musical para soñar». El sábado 28 tendrá lugar el concierto de valses, marchas y polcas; y el viernes 3 de enero se representará teatro familiar y musical con «Alícia al musical de les meravelles».
También se realizarán actividades y se podrán visitar exposiciones en la Biblioteca, San Domènec, en los museos de la ciudad y en la Casa de Cultura, donde además habrá conciertos y audiciones. La cena de Fin de año tendrá lugar en el pabellón Francisco Ballester.


Mercado medieval y Reyes


La Plaza del Mercado y las calles adyacentes albergarán el tradicional Mercado Medieval, que tendrá lugar del 2 al 6 de enero, y que contará con artesanos, lugares de comer, decoración y animaciones.
El otro de los puntos fuertes será la Gran Cabalgata de Reyes Magos, que discurrirá por la Avenida de Selgas y la Alameda Jaime I el día 5 de enero a partir de las 19:30 de la tarde. Antes, a las 16 horas, tendrá lugar la llegada de Reyes Magos de Oriente a la Plaza de la Seu, donde se ha programada una fiesta de bienvenida.
Además, los días 3 y 4 de enero de 12 a 14 y de 17:30 a 19:30 horas, los emisarios Reales atenderán a todos los niños y niñas junto en el Belén Monumental Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 − 9 =