L’Ajuntament de Xàtiva suspén la taxa d’ocupació de la via pública per al mercat ambulant

  • L’exempció fiscal s’aplicarà en el segon i tercer trimestre de l’any i respon a la davallada d’ingressos de l’últim any esdevinguda per la pandèmia

L’Ajuntament de Xàtiva ha decidit suspendre la taxa d’ocupació de la via pública per al mercat ambulant durant el segon i tercer trimestre de 2021, a causa de la manca d’ingressos esdevinguda en l’últim any a causa de la pandèmia.

Aquesta era una petició de l’Associació Valenciana de Mercaders «AVAME», la qual va demanar la suspensió de l’ordenança fiscal reguladora en relació als llocs de venda del mercat no sedentari per una davallada de l’activitat, la qual va canviar d’ubicació de la Plaça del Mercat a l’Avinguda de Selgas per a poder complir amb els paràmetres de seguretat sanitària i control d’aforament.

Durant l’estat d’alarma els mercats de venda no sedentària van aturar la seua activitat des de març fins a juny de 2020, moment en que es va iniciar la desescalada, sense pràcticament cap tipus d’ingrés durant el primer semestre del darrer any. A més a més, es va comptar amb indicacions per part del Ministeri de Sanitat respecte a les condicions per a la seua reobertura com ara distanciament entre els llocs i la delimitació de l’espai.

El consistori justifica la decisió atès que l’exercici 2021 va començar amb el tancament perimetral de la ciutat, així com també de l’hostaleria i els centres esportius, pel que l’afluència de gent al mercat ambulant també va minvar perjudicant d’aquesta manera la seua economia, el que se suma a l’absència de fires de productes de proximitat com a conseqüència de la pandèmia.

Aquesta exempció fiscal s’emmarca dins del Pla Reactivem Xàtiva per a la reactivació social i econòmica de la ciutat, i se suma a les ajudes i subvencions que s’han anat atorgant en els darrers mesos a diferents col·lectius de la ciutat, els quals han estat perjudicats per la Covid-19. Cal recordar que l’Ajuntament ja va aprovar la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per a l’hostaleria tant per al 2020, en primera instància, com també posteriorment per a l’any 2021, a la que se suma aquesta nova exempció per als llocs de venda del mercat no sedentari.

No hay comentarios

Dejar respuesta