La XIIIa edició de la carrera popular d’Aspromivise es suspén

La carrera, prevista per al dia 7 de maig, tornarà amb més força el 2021.

El 7 de maig estava marcat en el calendari d’Aspromivise com un dels dies més intensos, un dia que totes les usuàries del centre esperen any rere any per viure una jornada que des de fa 12 anys omplin els carrers de Xàtiva de reivindicacions a través de l’esport. Aquesta situació de pandèmia a conseqüència del COVID-19 i vegent l’evolució que ha anat prenent en la població ha obligat a que la carrera del 2020 es suspenga fins el proper any.
La Carrera Popular per a Persones amb Diversitat Funcional que organitza Aspromivise ha recorregut els carrers del casc antic de Xàtiva des de l’any 2008.

Dotze edicions que de manera ininterrompuda ha anat consolidant-se per convertir-se en un dels esdeveniments esportius més importants de la Comarca. Una carrera que a mesura que ha anat avançant en quan a edicions ha augmentat el nombre de participants fins batre tots els rècords l’any 2019. Aquesta edició es presentava amb moltes expectativesdesprés del que es va viure l’any anterior, ja que els organitzadors estaven treballant per augmentar el nombre de participants i també el nombre de persones que assistien com a espectadors per cercar tot el recorregut. Xifres de 1280 corredores, 1350 alumnes de primària animant al llarg del recorregut, 550 voluntàries i moltes altres persones amigues d’Aspromivise es juntaren en maig de 2019 per donar un missatge de que a través de l’esport es poden aconseguir ciutats inclusives. L’edició d’aquest any, que es va presentar a principi d’any volia donar un missatge ecològic d’ahi que tant el cartell com el lema de la carrera buscaven cridar a les consciències de les persones per a tenir cura del món en el que vivim, aturar-se per valorar tot el que tenim i cuidar tot allò que ens permet gaudir de les persones, “No arribem tard a marcar la diferència. Amb l’esport fem justícia climàtica”.

Un missatge que s’avançava a tot el que estem vivint en aquestos temps de confinament. La carrera popular sempre ha mostrat un caràcter educatiu de cara a la societat, d’ahí que a mesura que han anat passant els anys la comunitat educativa ha estat més present. La inclusió a la inversa era una situació que Aspromivise havia aconseguit amb esta activitat esportiva. Centres d’infantil i de primària, de secundària, mòduls de formació professional, universitats, cefires, associacions, federacions… totes eren entitats receptores d’un missatge que Aspromivise sempre s’ha enorgullit d’ell i que a mesura que han anat passant les edicions s’ha convençut més que aquesta és una forma de lluitar per aconseguir justícia social.
Un exemple de que la diversitat en la societat sempre és positiva. Tal i com deia un amic de l’associació, el cantautor Andreu Valor, “si som capaços d’educar en la diversitat, no es farà falta de parlar d’inclusió, sinó de convivència”, i això és el que ha pretès sempre Aspromivise organitzant la seua carrera popular. En aquesta línia, Amor Amorós en el dia de la presentació de la tretzena edició comentava que “la nostra carrera intenta mostrar la capacitat que té l’esport per tractar altres temes tan necessaris en la nostra societat, i lluitar per aconseguir un món més just és una de les seues prioritats”

El 9 de maig estaven citats esportistes de diferents centres ocupacionals, centres de dia, residències de persones amb diversitat funcional, residències de persones majors, tallers especials d’ocupament, vivendes tutelades, centres de menors, centres penitenciaris… i molts altres recursos d’àmbit social. Tots omplint els carrers de Xàtiva per fer d’aquesta ciutat una ciutat educativa i inclusiva.

Mari Carmen Ferri, una de les organitzadores de la carrera i responsable de promoció de la mateixa feia unes declaracions dient que “emplacem a totes i a tots per a l’edició de 2021, en la qual tornarem amb molta força per mostrar a la societat de tot el que el nostre col·lectiu és capaç. De segur que tota aquesta lliçó que estem rebent en estos dies farà que treballem per consolidar si cap més la nostra carrera i fer-la més gran. L’esport ha de ser un motor per a canviar la societat i nosaltres tornarem amb piles carregades i amb la intenció de lluitar per aconseguir una societat que ens enorgullisca de formar part d’ella”.

El Covid -19 passarà, però la carrera popular d’Aspromivise sempre es quedarà per celebrar-se any rere any. A finals del mes d’abril de 2021 l’atletisme popular tornarà a Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta