Comunitat oficial Compromís per Canals dimissió Pere P. Martínez

Enfront de la desinformació i de les acusacions de complicacions de la governabilitat de Canals per la dimissió del nostre company i amic Pere P. Martínez, a més de les acusacions personals que fa en aquesta notícia el Levante EMV: “Pere Pau Martínez deixa el consistori sense pressupostos”; des de Compromís per Canals volem desmentir rotundament aquestes acusacions falses i totalment infundades. A més d’advertir la falta de sensibilitat periodística de traure una noticia així i amb aquest enfocament en els moments en els que estem.

Uns dies abans de la declaració de l’estat d’alarma, Pere pren la decisió, per qüestions estrictament personals que formen part de la seua privacitat, de fer un pas enrere en la política activa a l’Ajuntament de Canals, una decisió que es va comunicar a tots els companys de partit i als companys de govern de l’Ajuntament. Una decisió que fou totalment respectada i a la qual li vam donar tot el nostre suport.

En aquest sentit, Pere ens va dir que seria ell el qui donaria totes les explicacions pertinents en el plenari que l’Ajuntament anava a celebrar el 26 de març. Tan sols dos dies després d’aquesta comunicació interna, es declara l’estat d’alarma i l’equip de govern es posa mans a l’obra per aplicar totes les mesures que vénen dictades des del govern central. A més a més, es continua treballant en totes les tasques habituals de les diferents regidories, entre aquestes el treball dels pressupostos 2020. I que per un altre costat, Pere amb la responsabilitat que porten aquests dies, continua treballant i col·laborant amb l’equip, com se va vore ahir en una videocridà col·lectiva de treball, ja que ell continua sent regidor de la corporació fins que la seua renúncia no passe per plenari.

Cal afegir, que el fet que es treballe amb els pressupostos prorrogats no implica la paralització de l’Ajuntament. Uns pressupostos que queden a l’espera que el departament d’intervenció done la liquidació del període anterior 2019, la qual haurà de passar per plenari, per poder tirar endavant els del següent any. Per tant, advertim de la primera mentida i acusació del Levante EMV.

És necessari assenyalar que els “tempus” dels pressupostos de l’any 2020 ens els ha marcat el departament d’intervenció. En tot moment, l’equip de govern ha seguit les indicacions d’aquest departament. A més a més, Pere P. Martínez, després de la comissió d’economia del mes de gener on es va preguntar per l’estat dels pressupostos, anava a explicar, detalladament, en quin punt es trobaven i el motiu del seu retard. Malauradament, tant Socialistes Canals com el Partit Popular de Canals van abandonar el plenari poc després de l’inici, per la qual cosa el regidor d’economia no va poder fer cap tipus d’explicació referida als pressupostos. No obstant això, Pere P. Martínez va fer les explicacions escaients a Canals Ràdio, l’emissora municipal.

Uns pressupostos que per un altre costat es continuen treballant per afegir totes les urgències que puguen sorgir d’aquesta crisi. En paraules de Mai Castells a diferents mitjans de comunicació: “hauran de ser uns pressupostos socials i d’ajuda al teixit comercial local”.

El fet de no dictaminar relleu és molt simple. Primer es comunica a la junta electoral, ens que ha de dictaminar quina persona segueix en la llista de Compromís per Canals a Pere, per poder fer el relleu. Una vegada diguen quina és la persona indicada se li comunica. Però, amb la declaració de l’Estat d’alarma, tots els tràmits estan paralitzats, per la qual cosa no s’ha fet encara efectiu aquest relleu. Com més aviat millor es realitzarà.

Mentrestant, l’equip de govern, al qual s’intenta desestabilitzar per part de diferents mitjans de comunicació, continua treballant de manera unida i sòlida. A més, en aquests moments tan difícils, s’està treballant en companyia dels Socialistes Canals i el Partit Popular de Canals amb reunions setmanals a través de videoconferències. Per tant, no veiem eixa complicació de governabilitat advertida a la notícia del Levante. És més, estem treballant més units que mai en fer front a aquesta crisi sanitària i amb la responsabilitat personal i la convicció política que hem d’estar més units que mai.

Per últim, a Compromís per Canals ens agradaria donar les gràcies i una mostra de suport al gran esforç que està fent el personal sanitari, comerciants i transportistes, treballadors municipals, policia local, agricultors i voluntaris per tirar endavant en aquesta crisi.

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 + 7 =