Jorge Rodríguez: «Ontinyent torna a ser un exemple de com afrontar les crisis de manera unida i humana»

L’Alcalde agraeix la tasca de les persones que treballen per atendre l’emergència i fa una crida a la ciutadania «a mantenir la seua actitud exemplar en Setmana Santa i Pasqua»

L’Ajuntament celebrarà el seu primer ple telemàtic el dia 15 d’abril on s’aprovaran les mesures del pla «Tornem Junts»

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que davant la situació generada pel COVID-19 la ciutat «torna a ser un exemple de com afrontar les crisis de manera unida i sobretot molt humana». L’alcalde, que compareixia hui en una roda de premsa online retransmesa en directe a través de les xarxes municipals, tenia paraules d’agraïment per a totes les persones que treballen a nivell local per atendre la situació d’emergència en què ens trobem, i feia una crida a la ciutadania «a mantenir la seua actitud exemplar estos dies de Setmana Santa i Pasqua».

Jorge Rodríguez remarcava en la necessitat de «continuar amb la disciplina social que estem demostrant» i anunciava que les forces de seguretat intensificaran els controls per tal que aquelles persones que vulneren les normes siguen detectades. Fins al moment, per part de la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s’han identificat 954 persones, s’han interceptat 1.180 vehicles sospitosos i s’han tramitat 460 sancions per incomplir l’estat d’alarma a Ontinyent.

El primer edil també agraïa la tasca dels treballadors i treballadores municipals per fer front a la pandèmia, posant de relleu que la ciutadania d’Ontinyent «pot estar orgullosa del funcionament dels serveis públics de la ciutat i del seu personal», amb una especial menció a l’equip de regidores i regidors de l’equip de govern «que estan treballant les 24 hores del dia per atendre l’emergència social».

Entre les accions posades en marxa estes setmanes destacava algunes com ara el servei de compra a domicili i atenció psicològica que ha permès atendre més de 450 consultes o serveis; el treball perquè 200 menors de famílies vulnerables no hagen deixat d’estar ben alimentats cap dia de la setmana; l’atenció específica prestada a gent gran i persones dependents; o el programa psicopedagògic que busca reduir la bretxa digital de les famílies més desafavorides. També posava de relleu la positiva adaptació al teletreball del personal municipal, «que ha permès que els autònoms i les xicotetes empreses proveïdores hagen cobrat abans, igual que les associacions i entitats del poble han cobrat ja les subvencions».

Altre aspecte al qual al·ludia l’alcalde és al treball dels serveis de neteja viària, «que estan cada dia al peu del canó desinfectant tots els voltants dels espais públics més transitats, velant perquè cap carrer, cap barri, cap instal·lació municipal es quede sense un tractament desinfectant». Una tasca a la qual agraïa el recolzament de la Unitat militar d’emergències, els llauradors i tractoristes del poble i el Seprona de la Guàrdia Civil, com també feia especial menció en matèria social a la implicació de Protecció Civil i Creu Roja.

Primer ple telemàtic i impuls al pla «Tornem Junts»

L’alcalde també confirmava la data del que serà el primer plenari telemàtic de la història d’Ontinyent, que tindrà lloc el proper dimecres 15 d’abril, i que inclourà la ratificació dels decrets per cedir l’antiga fàbrica de Bernabéu a la Generalitat per crear el nou Palau de Justícia; l’avanç dels tràmits per a les obres del «Pla Edificant» a l’IES l’Estació; o la ratificació dels canvis al calendari fiscal anunciats al marc del pla «Tornem Junts» recentment presentat per fer front als efectes del COVID-19 ara i al moment en que passe l’emergència sanitària.

Jorge Rodríguez recordava que el pla, que serà tractat al ple va a mobilitzar al voltant de 8 milions d’euros i que inclou aspectes com la creació de bons de consum, l’aposta per les indústries o el foment de l’obra pública per tal de millorar la ciutat i mantenir els sectors vinculats a la mateixa. L’alcalde reiterava un missatge de paciència i precaució a la població, a la qual destacava per últim que «és fàcil que les coses no tornen a ser igual després del COVID-19, però el que sí que es mantindrà amb total seguretat passe el que passe va a ser la vocació d’este govern per servir a la ciutadania», concloïa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × 5 =