La UPCCA de la Mancomunitat visita instituts i col·legis per a sensibilitzar i previndre addiccions

• El departament manté com a objectiu sensibilitzar i acompanyar a l’alumnat en la construcció d’un estil de vida saludable.

• Els psicòlegs de l’entitat són els encarregats d’impartir les sessions en els centres educatius dels municipis mancomunats.

 La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Additives de la Mancomunitat la Costera – Canal està treballant, a través de sessions informatives pels centres formatius dels municipis mancomunats, a allunyar als més joves d’aquells comportaments conductuals que puguen generar addicció, així com d’aquelles substàncies que creen dependència.

Entre les línies d’actuació que s’estan duent a terme, destaca el programa de l’OMS sobre la prevenció i control de les malalties no transmissibles (ENT). La labor principal d’aquest programa es basa principalment a tractar de reduir factors de risc com ara el consum de tabac, la inactivitat física, l’ús nociu de l’alcohol i la dieta poc saludable, així com la prevenció de l’ús addictiu dels jocs d’atzar.
A aquest últim feia referència la presidenta de la Mancomunitat, Mª José Tortosa, apuntant que “aquest tipus d’actuacions que s’estan duent a terme són prioritàries entre la gent jove atés que estan exposats de manera excessiva a aquest tipus de jocs. Per això, és necessari que coneguen quins són els seus riscos per a poder evitar-los”.

Un altre dels programes que s’estan executant és el denominat “Salut en curs”. Es tracta d’un projecte que utilitza el cinema com a recurs pedagògic. A través de les guies didàctiques i altres materials, el personal tècnic de la Mancomunitat promou l’educació en valors, l’educació per a la salut, i la prevenció de drogodependències.

Finalment, altra de les iniciatives que duen a terme des de la UPCCA i que se situa sota el paraigua de l’OMS, és la denominada “Les 10 habilitats per a la vida” que són aquelles capacitats necessàries per a aconseguir un comportament positiu i que permeten enfrontar-se eficaçment a les exigències i reptes de la vida diària.

No hay comentarios

Dejar respuesta