La Teleassistència ofereix ajuda a 2.474 persones de les comarques centrals

SONY DSC

Un total de 2.474 persones majors que viuen soles o estan en situació de dependència compten amb atenció sanitària ‘a un botó de distància’ en els municipis de les comarques de La Costera, La Canal de Navarrés i La Vall d’Albaida gràcies al servei de Teleassistència de la Diputació de València, que permet mantenir l’autosuficiència en la llar a les persones de més edat i en molts casos amb mobilitat reduïda.

De les tres comarques centrals, La Vall d’Albaida és, amb 1.207, la que compta amb un major nombre d’usuaris, seguida de La Costera, amb 915, i La Canal de Navarrés, amb 352. En l’actualitat, el servei arriba als 61 municipis que integren aquestes comarques, de manera que en tots ells hi ha almenys un usuari actiu.

Segons explica Esperanza Vidal, directora territorial de l’empresa prestatària del servei, Atenzia, el 80% dels usuaris són dones, i més de la meitat (60%) tenen edats compreses entre els 80 i els 90 anys. No en va, el perfil majoritari dels usuaris de la Teleassistència és el d’una dona d’entre 75 i 89 anys, generalment vídua, que viu sola i té certes dificultats de mobilitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta