La “Setmana Gran” dels Moros i Cristians d’Ontinyent conclou amb les ambaixades i la desfilada final

Les festes finalitzaran oficialment el 11 de setembre amb la pujada del Crist

Les ambaixades i la desfilada final, donen hui dilluns per conclosa la “Setmana Gran” de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. La jornada començava a les 10:00 hores amb la missa celebrada en la Parròquia de Sant Carles, on es troba el Santíssim  Crist de l’Agonia. Després tenia lloc la batalla d’arcabusseria i l’ambaixada mora a càrrec de la comparsa Omeyas.

Als peus del Castell de Festes, l’ambaixadora Sayo Martínez i la banderera Mª Carmen Beneyto, de la comparsa Omeyas, s’enfrontaven als seus homònims pel bàndol cristià, José Ramón Francés i Juan Cucart, dels Arquers. Els quatre han representat la tradicional batalla, precedida dels textos de Joaquín José Cervino, que conclou amb la derrota dels guerrers de la creu.

Els cristians recuperen el castell a la vesprada, després d’interpretar de nou els versos de Cervino. Una volta els cristians han guanyat la batalla, se celebra la desfilada final que posa fi a la “Setmana Gran”, però les festes no es tancaran oficialment fins al proper 11 de setembre, diumenge quan tindrà lloc la pujada de la imatge del Crist de l’Agonia fins a l’Ermita de Santa Anna.

No hay comentarios

Dejar respuesta