La Regidoria de Participació Ciutadana prepara la programació de 2019

A la vesprada d’ahir es va donar per tancada la primera edició del programa d’activitats de l’Escola de Ciutadania “Toni Cabezón”, de l’Ajuntament de Xàtiva, amb un curs adreçat al moviment associatiu de Xàtiva que buscava motivar la implicació de la ciutadania en les diverses associacions de la ciutat. Entre els continguts del curs es treballaren aspectes organitzatius per al funcionament de les associacions, captació de voluntaris i estratègies d’impuls de la participació.

L’Escola Ciutadana Toni Cabezón, iniciativa impulsada des de l’àrea de Participació Ciutadana, va començar a funcionar el passat mes de setembre. Per al primer quatrimestre de 2019 la Regidoria de Participació Ciutadana està preparant una nova programació, en base a les demandes fetes per el mateix moviment associatiu, i que es farà pública a principis d’any.

Al llarg d’aquest primer curs de funcionament, al voltant de 100 veïns i veïnes de Xàtiva han participat en els distints seminaris organitzats. Concretament, a més de la jornada d’ahir, el programa de cursos ha estat configurat pel curs “Associacions compromeses” (27 de setembre), les jornades “Com avaluar projectes de participació ciutadana”, organitzades conjuntament amb la Universitat de València (27 d’octubre), l’assessoria grupal per a associacions sobre “Certificat Digital” (9 de novembre), i la xerrada “La participació infantil a l’àmbit municipal” a càrrec de la professora Ana Novella, de la Universitat de Barcelona (13 de novembre).

El regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel, ha valorat positivament els resultats de la iniciativa. Per a Alcocel, “la creació d’aquesta escola i la resposta que ens hem trobat és conseqüència de la necessitat que a Xàtiva hi havia de formar-nos en temes que milloren la implicació ciutadana i per tant la cultura democràtica del nostre poble”. El regidor explica que “volem que l’Ajuntament de Xàtiva, mitjançant l’Escola Ciutadana Toni Cabezón siga un espai de trobada que genere formació i respostes conjuntes davant les carències que el moviment associatiu i la ciutadania organitzada ens faça arribar”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

20 − diecinueve =