La Mancomunitat inaugura el primer taller d’ocupació comarcal amb tres especialitats

El seu desenvolupament implica una inversió total de 764.075,20euros, quantitat que cofinancen Labora i el Fons Social Europeu, més 40.000 euros que aporten els cinc municipis.

La Mancomunitat de Municipis La Costera-Canal inaugurà el passat dijous el taller d’ocupació comarcal “La Mancomunitat al teu costat” al saló de plenaris de l’entitat, després de l’acceptació del projecte per part del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), responsable així mateix de la selecció de l’alumnat. Seran un total de 30 alumnes, que rebran un salari del mínim interprofessional, a més de l’equip directiu, docent i administratiu per a un període d’un any de duració.

Cal recordar que aquest taller s’ha adaptat a la nova normativa que afecta a mancomunitats, pel que es gestionarà de forma simultània als municipis de Rotglà i Corberà, Vallada, Moixent, Montesa i Enguera.

Una vegada transcorregut l’any de duració del programa, cada grup participant format per 10 alumnes que haja superat el curs, aconseguirà els certificats de professionalitat de nivell I i II de tres especialitats; activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria; instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes; fàbriques d’obra de paleta; operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització i atenció sociosanitària a persones en el domicili. La presidenta de l’entitat Mª José Tortosa, indicava que «esperem que aquesta experiència siga molt positiva per a tots els participants, ja que els permetrà obtindre formació en una especialitat determinada i posar-la en pràctica gràcies als treballs desenvolupats al llarg d’un any». Finalment, Tortosa ha explicat què «a més a més, aquest taller és tot un repte tant per als municipis os es durà a terme com per a l’entitat ja que, per primera vegada, es realitzaran simultàniament».

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve − tres =