Bon inici dels benjamins del Club Bàdminton Xàtiva en els Jocs Esportius

La competició benjamí s’inicia positivament per als representants xativins.

El dissabte 18 de desembre la localitat d’Énguera va acollir la primera de les jornades dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” en la categoria benjamí. Fins allí es van desplaçar els clubs i escoles esportives de la província de València, sent presents el Club Bàdminton Xàtiva i l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton amb un total de 7 esportistes.

Els resultats aconseguits pels nostres joves esportistes van ser molt positius ja que quatre d’ells porten entrenant tan sols des del mes d’octubre quan es van iniciar en el bàdminton.

Al llarg de la jornada matinal del dissabte tots els nostres representants van disputar dos partits en la modalitat d’individuals i dues en la de dobles, sent el balanç de victòries positiu. En la prova individual els nostres jugadors van aconseguir el 64% de victòries i el 57% en la prova de dobles. Entre els participants van destacar Arnau Ballester amb ple de victòries, seguit d’Elsa Aliaga, Nerea Picó i Lidia Ramón amb tres victòries sobre les quatre possibles.

Al Club Bàdminton Xàtiva – Caixa Popular se li escapen dues trobades molt igualats però conserva la segona plaça del grup B.

El diumenge 19 de desembre es va disputar en la localitat valenciana de Manises la 2a Jornada de la Lliga Nacional de Clubs Segona Divisió – Comunitat Valenciana en la qual l’equip del Club Bàdminton Xàtiva – Caixa Popular es va enfrontar al C.B Manines i al C.B Infant.

A continuació, realitzem una breu crònica de totes dues trobades.

La jornada del diumenge va donar inici amb la trobada enfront del C.B Manises on des del primer moment es va veure la gran igualtat que anava ha haver-hi en el marcador. En el doble mixt Vicente Molina i Maria Sanz van perdre el primer set amb facilitat però van aconseguir igualar el marcador imposant-se amb autoritat en el segon, arribant al tercer set on totes dues parelles van mostrar un gran joc i igualtat en el marcador fins als últims compassos on la parella del C.B Manises va tancar el set per 21-17 al seu favor sumant el primer dels punts.

El doble femení format per Maria Sanz i Andrea Orquín malgrat la lluita no va poder frenar a la parella rival que es va anotar el segon punt del dia, posant el 2 a 0 en el parcial.

Es va arribar al doble masculí i l’individual femení que es van disputar de forma pràcticament paral·lela. En l’individual femení Andrea Orquín es va imposar després d’una gran trobada a Lucía Rodríguez per 21-12, 19-21 i 13-21, en una trobada molt disputada que s’inicie en contra de la jugadora xativina però que va ser capaç de donar-li la volta per a col·locar el 2-1 en el marcador. Mentrestant la parella formada per Vicent Molina i David Polop disputaven un intens partit de dobles enfront de la parella del C.B Manises. El primer set va caure del costat xativí per 16-21, ja en el segon els rivals van aconseguir apuntar-se per 21-19 el segon dels sets després d’un final polèmic per l’actitud mostrada per la parella rival i que es va prolongar al llarg del tercer set amb la intenció manifesta de traure del partit a la parella xativina i logar imposar-se per 21-16. Això va col·locar el 3-1 en el marcador i acabava amb les opcions xativines.

En l’última trobada, Vicent Molina es va enfrontar en l’individual masculí a José Alfonso aconseguint imposar-se per 15-21 i 17-21 i col·locar el 3-2 final.

A partir de les 11.30h del matí va començar el segon de les trobades per al Club Bàdminton Xàtiva – Caixa Popular i en aquesta ocasió ho va tornar a enfrontar en el partit de tornada al C.B Infant de Múrcia.

En la primera trobada es va enfrontar Vicente Molina i Maria Sanz a la parella murciana formada per Juan Diaz i Leonor Peñas en un partit molt assequible en el qual es va imposar la parella xativina per un doble 21-13.

Després del dobles mixt era el torn del doble femení i dobles masculí que es van disputar de manera paral·lela. En l’apartat femení Andrea Orquín i Maria Sanz es van enfrontar a la parella Isabel Díaz i Lola Ponce en una trobada de molt igualat on les esportistes xativines no van ser capaces d’imprimir el seu ritme de joc per a fer valdre la seua superioritat, deixant-se arrossegar pel joc de les rivals en un intercanvi de punts on la igualtat es va mantindre fins al final dels dos sets on les murcianes es van mostrar més sòlides, tancant la trobada per 17-21 i 19-21.

De manera paral·lela la parella formada per David Polop i Vicent Molina se’ls va complicar el seu partit en cedir el primer set per un ajustadísimo 24-22 enfront de Juan Díaz i Adrián Gálvez, un primer set clau perquè va donar ales a la parella del C.B Infant que es va mostrar molt ofensiva en el segon set per a tancar-lo per 21-15, col·locant el 1-2 en el parcial.

Quedaven els individuals tant femení com masculí, en el primer d’ells repetia Andrea Orquín enfront de Lucia Peñas a la qual es va imposar amb comoditat per 21-8 i 21-11 per a retornar la igualtat al marcador i col·locar-lo en el 2-2.

Tot pendent de l’individual masculí on David Polop es va enfrontar a Adrián Gálvez, que va realitzar un gran partit neutralitzant el joc del jugador xativí per a imposar-se per 8-21 i 14-21, i tancant la trobada amb 2-3 a favor del C.B Infant.

Després d’aquesta jornada el Club Bàdminton Xàtiva – Caixa Popular continua mantenint la segona plaça del grup B ara empatat a punts amb el C.B Infant.

Concentració Nacional de Parabádminton i formació tècnics

Aprofitant la celebració del Campionat del Món de Bàdminton en la categoria absoluta en la localitat andalusa de Huelva es van organitzar per part de la Federació Espanyola de Bàdminton diversos esdeveniments, dos d’ells relacionats amb el parabádminton i la inclusió, on va haver-hi representació xativina.

D’una banda, l’esportista del C.B Xàtiva Selenia Pla Mompó va ser convocada per a participar en la Concentració Nacional de Parabádminton que es va desenvolupar del 16 al 19 de desembre en la localitat de Palos de la Frontera on al llarg de quatre dies ella i la resta d’integrants van estar sota la direcció de Miguel Ángel Polo coordinador nacional de parabadminton i els tècnics Gustavo López i Dona Abouzeid també de l’àrea de parabádminton de la Federació Espanyola de Bàdminton.

En les diferents sessions d’entrenament es van treballar tant els aspectes tècnics com tàctics adaptats a cadascun dels esportistes. De manera paral·lela van tindre l’oportunitat d’assistir a una de les jornades del Campionat del Món i la visita de Carolina Marín.

De manera paral·lela a aquesta concentració es van realitzar les II Jornades formatives en parabádminton, classificació i inclusió en les quals va ser present la tècnica del Club Bàdminton Xàtiva Mª José Mompó. En aquestes sessions MªJosé Mompó va tindre oportunitat d’aprofundir en els aspectes tècnics i tàctics aplicats a les diferents categories funcionals, així com una sessió dedicada al maneig de la cadira en les classes WH1-WH2. Tot això de la mà dels tècnics de la Federació Espanyola de Bàdminton.

També va assistir a la xarrada impartida per Andrea Gutiérrez responsable de l’àrea d’inclusió de la federació.

Redacción i Fotografías: Javier Alcázar Tomás.

No hay comentarios

Dejar respuesta