La Mancomunitat ampliarà els Serveis Socials per oferir una major atenció als pobles

La seu de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal va acollir en la vesprada d’ahir una sessió plenària en la que el president de l’entitat, Roberto Granero va comunicar que s’ha celebrat una reunió amb els pobles adherits als Serveis Socials de la Mancomunitat ja que gràcies a la subvenció concedida per la Diputació els municipis podran disposar d’aquest servei i ampliar l’horari d’atenció als usuaris gràcies a la incorporació d’una nova treballadora que ajudarà a millorar el servei. De fet, en la majoria dels municipis es doblarà l’horari.

En aquest punt, es va ficar damunt de la taula la possibilitat de que la Mancomunitat puga incloure en aquest servei als agents d’igualtat als que els pobles més menuts no poden accedir. Ja que en ocasions les persones que necessiten aquesta atenció han de desplaçar-se a València.

D’altra banda, el plenari va aprovar per unanimitat, la modificació del pressupost per tal d’acollir les subvencions de les treballadores ADL que ha sigut perllongada a un any més i que per tant no estaven pressupostades i que suposa un increment de 14.000 euros. L’altra modificació fa referència a les quotes del Consorci de les Comarques Centrals. En aquest sentit, la Mancomunitat haurà d’abonar 10.905 euros en aquest concepte. En total 25.600 euros a càrrec del romanent de tresoreria.
La concessió del SOM per valor de 60.960 euros, el que suposa un increment de 6.000 euros respecte a l’any passat, va ser altre dels temes tractats. El president de l’entitat, va explicar que es destinarà a la dotació d’un nou magatzem de material que es sumarà als d’Énguera, Vallada i Xàtiva amb un cost de 37.000 euros.
Al voltant de 18.000 euros s’invertiran en la seu de la Mancomunitat que “s’ha quedat menuda” degut a la incorporació de nou personal. Així, es contempla habilitar un espai de treball per a dues persones i la compra de nou material.

Finalment, es materialitza el compromís de dotar de manera anual amb un 10% d’aquesta ajuda al Centre Ocupacional. Cal recordar que l’any passat la meitat de l’ajuda es va destinar per tal de millorar l’accessibilitat del centre. Ara es gastaran 2.000 euros en la recuperació d’espais verds i 4.000 en una actuació a l’edifici, a proposta del propi centre.

El punt va eixir endavant amb la majoria de vots favorables.

El president de la Mancomunitat també va donar compte del Pagament Mitjà a Proveïdors del primer trimestre de l’any. Actualment la xifra segueix sent “molt positiva”, segons Granero ja que les factures es paguen als 14 dies de la seua presentació quan el termini mínim fixat pel Ministeri es de 30 dies. A més, la morositat és zero.

En matèria econòmica, l’alcalde de Cerdà, José Luis Gijón, va proposar “fer força” per reclamar que la Generalitat realitze els pagaments en temps i forma. Mentre que el primer edil de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, va insistir en la necessitat de canviar els estatus.

Finalment, el president de la Mancomunitat va recordar que “el canvi de presidència, motivat perquè Granero ha deixat de ser alcalde de l’Alcúdia de Crespins en compliment del pacte polític, es trova en un moment de transició natural quee es resoldrà en les properes setmanes”.

Activitats culturals i esportives

El president Granero va donar compte de les activitats culturals i esportives que s’han dut a terme en els darrers mesos.

La Mancomunitat s’ha adherit per primera vegada al ‘Entre Comarques’ amb la participació de 12 municipis de la Mancomunitat que han estat visitats per més de 600 persones. “Ha funcionat molt bé i es continuarà apostant per ell”, segons va destacar el president. D’altra banda, s’han realitzat cinc rutes senderistes programades directament des de la Mancomunitat en les que han participat més de 300 persones. Granero també va confirmar que “el programa continuarà durant el segon semestre de l’any”.

La primera GastroFira de la Mancomunitat va acollir a més de 30 expositors amb un balanç molt positiu dels propis participants i amb visitants d’altres comarques. La propera edició es planteja per a la tardor.

A més, per primera vegada s’ha assistit a la Fira de les Comarques celebrada a València amb estand propi i la Mancomunitat tornarà a tindre un espai a la Fira d’Agost de Xàtiva.

En clau esportiva es va destacar la celebració de la primera edició de Torneig de Pàdel que també s’espera consolidar.

L’alcalde popular de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, va valorar de manera molt positiva el desenvolupament d’aquestes activitats i va proposar que s’envien les memòries de les mateixes per tal de que els Ajuntaments puguen agafar idees. A més, Aznar es va interessar per la celebració de la GastroFira, una activitat que naix amb caràcter itinerant, ja que “suposa un reclam molt important” sol•licitant que es tinga en compte a la Llosa de Ranes per a futures edicions.

No hay comentarios

Dejar respuesta