La Llosa de Ranes inaugurarà l’exposició “A l’escola! Fotografies 1918-2018”

L’Ajuntament de la Llosa de Ranes, el Museu Valencià d’Etnologia i la Diputació de València, han preparat l’exposició “A l’escola! Fotografies 1918-2018”. La mostra serà inaugurada el divendres 25 d’octubre a les 20.00 h en el Museu Històric, Artístic i Etnològic Casa del Pou de la Llosa de Ranes.

En l’era pre-moderna els retrats eren exclusius d’unes poques persones que s’ho podien permetre. Amb la invenció de la fotografia, la seua multiplicació i expansió, el retrat fotogràfic fixa la identitat emergent de la ciutadania moderna. La fotografia es converteix en el notari de les nostres vides i en el testimoni de les persones i llocs que van ser.

En una època sense xarxes socials, sense càmeres, ni internet, la fotografia de l’escola i de la nostra primera comunió seran els principals testimonis fotogràfics, i en alguns casos els únics, que perduren. Totes dues generaran un model de retrat que repetiran la posada en escena i que es convertiran en la identificació del moment. D’aquesta manera, la foto escolar individual s’acabarà construint sobre un paradigma icònic reconeixible. Assegut a la taula de fusta, un mapa o un plànol actuarà de fons escènic i el material escolar acuradament distribuït per a l’ocasió farà les funcions d’atrezzo.

Aquesta exposició és un compendi del testimoni gràfic d’aquells moments, i ha estat possible gràcies al treball de busca, recapitulació i sistematització de Mati Vidal López, tècnic de l’Agència de Lectura de la Llosa de Ranes.

No hay comentarios

Dejar respuesta