La Llosa de Ranes acollirà la VII Jornada de Museus Locals

La Llosa de Ranes acollirà el proper 28 de febrer la VII Jornada de Museus Locals ‘Museus locals i tecnologies digitals. Eines per a divulgar i comunicar els museus’ en l’Auditori Municipal Mestre Vicent Tortosa.

Aquesta jornada, organitzada pel Museu Valencià d’Etnologia, l’Ajuntament de la Llosa de Ranes i el Servei de Formació de la Diputació de València, proposa una reflexió sobre el paper que han de tindre aquestes tecnologies en l’estratègia general del museu i la presentació de casos concrets elaborats des d’aquestes institucions.

La jornada va dirigida a tècnics municipals de cultura i gestors de museus de caràcter local; càrrecs electes relacionats amb aquestes àrees; gestors culturals i gestors de patrimoni i museus; estudiants d’història, antropologia i gestió cultural o del patrimoni, entre altres.

El termini d’inscripció s’inicia el 29 de gener i finalitzarà el 23 de febrer. Els treballadors de l’Administració Local i càrrecs electes es podran inscriure a través de la web del Servei de Formació de la Diputació de València i la resta han d’enviar un full d’inscripció  i remetre’l al Museu Valencià d’Etnologia. Matrícula Gratuïta. Places limitades.

 

Programa
09:30h. Recepció i recollida de documentació.

10:00h. Inauguració de les Jornades.
– Evarist Aznar Teruel, alcalde de la Llosa de Ranes.
– Xavier Rius Torres, diputat de Cultura de la Diputació de València.
– Francesc Tamarit Llop, director del Museu Valencià d’Etnologia.

10:30h Presentació del documental ‘Savis de l’horta’ de David Segarra, amb imatges de Vicent Xanzà i música d’Efrén López. Els llauradors ens conten les seues experiències, a traves de les quals descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per gran part de la societat moderna. Històries que guarden un missatge universal sobre l’experiència humana.

10:45h. ‘La transformació digital en els museus: connectant amb els públics’. Conxa Rodà. Cap d’Estratègia, Innovació i Transformació Digital del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

12:00h. Pausa – Café.

12:30h. ‘Estratègies digitals en museus, exemples i bones pràctiques’. Clara Merín Martín. Directora d’EndeComunicación. Consultora en estratègies digitals d’institucions culturals. Autora de ‘Los Museos en la era digital’.

14:00h. Dinar.

16:00h. ‘La Casa del Pou. Museu Històric i Etnològic de la Llosa de Ranes’. Visita al museu i explicació del projecte de renovació museogràfica. Tono Herrero i Aureli Domènech, dissenyadors de l’exposició permanent de La Casa de Pou.

18:00h. Fi de la jornada.

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 − 16 =