La Llosa de Ranes presenta el programa d’activitats per al Dia Contra la Violència de Gènere

El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes en col·laboració amb l’Associació de Mestresses de Casa “Tyrius” i la Plataforma Feminista per la Llosa de Ranes han preparat diverses activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere del pròxim 25 de novembre.

Aquest any, per motius de les mesures de prevenció de contagis per la COVID19, no es podran realitzar activitats que suposen concentració de persones, però va a desenvolupar-se una iniciativa social per tal de donar visibilitat i conscienciar contra la violència masclista, teixint unió i sororitat a través del ganxet. Es teixiran madeixes de fil o llana (retalls), que vestiran posteriorment els arbres del municipi, i que cada persona voluntària podrà anar teixint a la seua casa. Aquests retalls aniran afegint-se als arbres del poble, fins a deixarlos vestits.

Una forma d’expressió artística reivindicativa, diferent i respectuosa amb l’entorn, que busca conscienciar a la societat per a prevenir la violència que s’exerceix contra les dones, fomentar el seu apoderament, lluitar contra la violència sexista i promoure la sensibilitat de la ciutadania des de la infància fins a la vellesa.

L’activitat es desenvoluparà amb la col·laboració de les associacions de Mestresses de la Llosa de Ranes TYRIUS i la Plataforma Feminista per la Llosa de Ranes, i la coordinació del Departament d’Igualtat de la Mancomunitat la Costera-Canal i Serveis Socials de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes, els qui distribuiran la llana i fil violeta i, al qual cada persona després podrà afegir diferents colors.

Tovallons i mascaretes contra la violència de gènere als bars

D’altra banda, l’Ajuntament ha llançat una original campanya de conscienciació i repartirà centenars de tovallons als bars i cafeteries del poble amb el missatge “No sigues part del problema, sigues part de la solució». A més, s’entregaran als bars unes mascaretes morades per a repartir-les entre els seus clients i clientes. L’objectiu és traslladar aquest missatge a la vida quotidiana dels veïns i veïnes i multiplicar així el seu poder de conscienciació i sensibilitzar a la ciutadania.

Lectura telemàtica del manifest

Per últim, el dia 25 es farà la lectura d’un manifest contra la violència masclista, però enguany, donades les circumstàncies, es farà sense públic i s’emetrà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

No hay comentarios

Dejar respuesta