La Llosa de Ranes patis tres incendis en poc dies i demana la col·laboració ciutadana per tractar d’esclarir-los

Tres incendis en un curt espai de temps i tots ells amb indicis d’haver sigut provocats han alertat a les autoritats municipals de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes. L’últim incendi va tindre lloc el dimecres a primera hora de la vesprada en l’ombria de Santa Anna. Una ràpida intervenció dels serveis públics municipals i dels bombers va permetre apagar el foc el més ràpid possible evitant que les flames s’estengueren per la muntanya.

El lloc on es va iniciar el foc fa sospitar a les autoritats que el mateix no es va produir de forma fortuïta o accidental, sinó que pel contrari, va ser intencionat. A més, el dimarts es va registrar altre incendi en un bancal, també amb signes d’haver sigut provocat, i dies arrere altre foc es va declarar en l’antic ecoparc.

L’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per si els veïns poden aportar pistes que ajuden a les autoritats a localitzar al possible autor o autors d’aquests incendis. «No han sigut incendis fortuïts, s’han produït en llocs que ens fan sospitar que han sigut provocats, per això considerem important la col·laboració ciutadana. Si algun veí ha detectat algun comportament estrany que ho comunique a les autoritats per tractar d’esclarir els fets i evitar que tornen a produir-se», ha manifestat la primera autoritat municipal.

Els tres incendis tenen signes d’una possible intencionalitat, i per això estan investigant-se. El primer d’ells es va produir el dia 9 de març a les 15:20 h a l’antic ecoparc, en un moment de molt de vent de ponent. El passat dimarts a les 17:30 hores es va declarar un incendi en una parcel·la del Camí de Vistabella. En mig del bancal es va trobar pinotxa, i per això les autoritats sospiten del fet que va ser provocat. L’incendi del dimecres va començar al voltant de les 14 h en l’ombria de Santa Anna, confrontant en la finca de Parra.

L’alcalde demana als veïns que avisen de forma immediata als serveis d’emergència si detecten algun comportament estrany. «Si eres testimoni d’algun moviment o comportament sospitós posat en contacte amb la policia local o si hi ha una emergència crida al 112«, demana el primer edil. «No podem permetre aquestes accions, el nostre patrimoni natural és molt valuós i ficarem tots els mitjans possibles i, per això, demanem la col·laboració dels veïns i l’ajuda de les forces de seguretat perquè, entre tots, parem aquestes accions i tractem d’evitar que es tornen a produir», manifesta Evarist Aznar. L’alcalde va destacar que fins ara s’ha pogut intervindré amb rapidesa i tot ha quedat en un esglai, però l’incendi del dimecres «podria haver tingut greus conseqüències».»No puc entendre que de forma intencionada una persona provoque un incendi, amb les greus conseqüències que això pot comportar, per això ficarem tots els mitjans per poder descobrir qui ha pogut provocar els focs i que caiga sobre ell tot el pes de la llei».

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 − 6 =