La granadina Mª Luz Ortiz Hernández guanya l’I Concurs per a dones compositores «Medina Xateba»

L’obra «Estampas infantiles bajo la sombra de un álamo» va ser la millor valorada pel jurat, emportant-se els 1000 euros del primer premi.

Dissabte passat 29 de juny a les set de la vesprada i en el Gran Teatre de Xàtiva va tindre lloc el concert de la fase final de l’I Concurs Nacional de composició orquestral per a dones compositores «Medina Xateba», que resolia així la seua primera edició. Organitzat per la Societat Musical «La Primitiva Setabense», amb este concurs es pretén fomentar, enfortir i impulsar el talent creador de dones compositores per a la formació d’orquestra de corda.

En primer lloc, va resultar guanyadora l’obra «Estampas infantiles bajo la sombra de un álamo» de la compositora natural de Guadix (Granada) María Luz Ortiz Hernández. Elisa Cancio Ramírez, de Telde (Gran Canària) va ser la creadora de l’obra premiada amb la accèssit «La flor del ceibo», mentre que la valenciana Sara Galana Solà va quedar en tercera posició amb la peça «In memoriam».

Les obres van ser interpretades per l’orquestra de la Societat Musical La Primitiva Setabense, formació que havia estat treballant-les amb el seu director Enrique Montesinos des de la seua selecció a mitjan abril.

El jurat d’esta fase final format per Javier Costa, Sakira Ventura i Isabel Latorre, experts en composició i musicologia, va decidir l’ordre de les tres composicions finalistes.

Els patrocinadors van guardonar amb diversos premis a les compositores guardonades. En primer lloc, la Immobiliària Kapitalia patrocinava el primer premi amb 1000 euros, l’editorial Aulavirtual Música l’accèssit de 500 euros mentre que l’obra finalista rebia un val de la Clínica Dental Carralero per a les seues instal·lacions Aquaria Wellness and Spa.
A estos patrocinadors se sumen l’empresa Recreativos Saetabis i l’associació Xateba, sense
l’ajuda econòmica dels quals no haguera pogut ser realitat este concurs. L’Ajuntament de Xàtiva amb les regidories de Cultura i de Dona i igualtat han col·laborat en el concurs des de la seua idea inicial, sent la seua presència imprescindible per a la realització d’esta primera edició del concurs.

No hay comentarios

Dejar respuesta