El Club Escacs Xàtiva anuncia un extraordinari esdeveniment per a la Fira d’Agost

El Club Escacs Xàtiva s’enorgullix en anunciar un esdeveniment històric i sense precedents a la nostra ciutat: la I Gran Simultània a 30 Taulers, titulada «La Ruta dels Borja». Este extraordinari esdeveniment se celebrarà a l’emblemàtica Fira de Xàtiva el proper 18 d’agost del 2024 a les 10:00 hores, al Reial de la Fira. Comptarem amb la participació del prestigiós Gran Mestre (GM) José Carlos Ibarra, conegut en xarxes socials com «GMSPIDERIBARRA», actual campió d’Espanya de Blitz i número 65 del món, un èxit aconseguit gràcies al seu recent exercici al III Torneig Internacional Blitz Escacs Xàtiva: La Ruta dels Borja. On partint com a favorit va resultar vencedor, com no podia ser d’un altra manera, amb sis punts i mig de set possibles.

Un esdeveniment històric a Xàtiva

«La Ruta dels Borja» no és només una competició d’escacs, sinó una celebració de la nostra rica herència cultural e històrica. L’esdeveniment porta el nom de la il·lustre dinastia dels Borja, que va deixar una marca inesborrable a la història de Xàtiva. A més, els escacs moderns tenen profundes arrels a la nostra ciutat, lligades a Francesc Vicent, qui va ser mestre d’escacs de Lucrècia i Cèsar Borja. Figures emblemàtiques i transcendents en la història de la nostra ciutat als quals el Club Escacs Xàtiva rendix homenatge amb la impremta de les seues imatges a les portades de les seues publicacions per la seua connexió amb el bressol dels escacs moderns.

El Gran Mestre José Carlos Ibarra

L’esdeveniment serà encapçalat pel GM José Carlos Ibarra, una de les figures més prominents dels escacs espanyols. Conegut afectuosament com a «GMSPIDERIBARRA» en xarxes socials per la seua habilitat i rapidesa, Ibarra ha demostrat la seua destresa en proclamar-se campió d’Espanya de Blitz i assolir la posició número 65 del món. La seua participació és un honor per al nostre club i una oportunitat única per als escaquistes locals de mesurar les seues habilitats contra un dels millors jugadors del món.

Detalls de l’esdeveniment

La I Gran Simultània a 30 Taulers començarà a les 10:00 hores al Reial de la Fira, en el marc de la tradicional Fira de Xàtiva. Durant este esdeveniment, el GM Ibarra s’enfrontarà simultàniament a 30 jugadors, mostrant la seua destresa i velocitat mental a cada partida. Els participants inclouran joves promeses dels escacs, veterans del club i aficionats locals.
A més de les partides, l’esdeveniment comptarà amb diverses activitats paral·leles, com ara xerrades sobre escacs, tallers per a xiquets i una exposició sobre la història dels Borja i la seua connexió amb els escacs. Serà un dia dedicat a escacs i cultura, obert a tots els amants d’este noble joc.

Inscripcions i participació

Atés el limitat nombre de taulers i l’interés que de segur suscitarà l’oportunitat d’enfrontar-se a un dels jugadors més forts del món, el Club Escacs Xàtiva emetrà trenta invitacions personals i intransferibles reservant-se el dret d’admissió dels interessats i amb guarda i preferència per als jugadors del Club Escacs Xàtiva.
Les inscripcions es poden fer a través del nostre lloc web https://www.clubescacsxativa.com i mitjançant el formulari https://forms.gle/gFBzWFMRXevLQSDT9

Una oportunitat única

Aquest esdeveniment no és només una oportunitat per als jugadors d’enfrontar-se a un Gran Mestre de renom, sinó també una ocasió per a la comunitat de Xàtiva d’unir-se i celebrar junts els escacs. Convidem tots els ciutadans, aficionats a escacs o no, a assistir i gaudir d’esta jornada especial.

Agraïments

El Club Escacs Xàtiva vol agrair a tots els patrocinadors, col·laboradors i voluntaris que han fet possible l’organització d’este esdeveniment. El seu suport i dedicació han estat fonamentals per tirar endavant esta iniciativa. També i sobretot a l’Ajuntament de Xàtiva pel suport incondicional a totes les iniciatives del Club Escacs Xàtiva.

Us esperem!

La I Gran Simultània a 30 Taulers «La Ruta dels Borja» promet ser un esdeveniment inoblidable. No perdeu l’oportunitat de ser part d’este esdeveniment històric a Xàtiva. Vine i gaudix d’un dia ple d’escacs, cultura i companyonia a la Fira de Xàtiva. Ens veiem el diumenge 18 d’agost a les 10:00 al Reial de la Fira!

No hay comentarios

Dejar respuesta