La Germandat de Confraries ha fet públic el programa d’actes oficial de la Setmana Santa Xativina

La Germandat de Confraries de la Setmana Santa de Xàtiva ha fet públic el programa d’actes oficial de la Setmana Xativina. Durant bona part del pròxim mes de març falles i Setmana Santa compartiran protagonisme. Les diferents confraries i germandats han aconseguit que durant els dies grans de les festes josefines no hi haja actes processionals. Això farà que canvie el costum d’algunes confraries quant als seus actes o que hi haja algun dia amb més d’una processó.

El primer acte oficial s’ha celebrat ja el 10 de febrer: la XV Trobada Diocesà a Ontinyent. Aquest passat dissabte es va inaugurar l’exposició diocesana a Benetússer.

El primer acte litúrgic propi serà el 2 de març, l’inici del novenari al Santíssim Ecce-Homo.

La primera processó (de penitència) serà el 9 de març amb la Santíssima Cruz de la Santa Relíquia. Abans de les fanals serà el trasllat de la imatge de clavaris del Ecce-Homo (10 de març), el Trasllat de les Creus (11 de març) i Acte Penitencial (processó del silenci) de la Confraria de Jesús de la Bona Mort i La nostra Senyora de l’Esperança (12 de març).

El pregó de la Setmana Santa Xativina serà el 10 de març. en la Seu, a càrrec d’Ignacio Grande Ballesteros, Secretari Autonòmic de Família i Serveis Socials.

El 22 de març, en diferents horaris, seran els trasllats de la Llitera i de la Dolorosa. El 23 de març, a la mateixa hora, trasllats del Sant Sepulcre i de La Columna (22.30h).

Consulta ací tota la programació

No hay comentarios

Dejar respuesta