La fundació privada Fundexeo ofereix beques a estudiants de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva va acollir ahir la presentació de les beques Fundexeo dirigides a estudiants de Xàtiva amb l’objecte de facilitar estudis universitaris de grau, llicenciatura, enginyeria, enginyeria tècnica o diplomatura. A l’acte de presentació assistiren la regidora d’Educació, Amor Amorós; el director de l’IES Josep de Ribera i vocal de la directiva de Fundexeo, Jacinto Martínez Baldó i el president d’aquesta fundació, Jesús Fernández de la Vega, així com el secretari de l’organització, el xativí Ricardo Reig Insa.

Fundexeo, Fundació Educació per Xàtiva i Vegadeo, és una organització sense ànim de lucre, creada per recolzar l’eixida professional de jóvens de les localitats de Xàtiva i Vegadeo. Entre els seus patrons es troba l’exvicepresidenta del Govern, Mº Teresa Fernández de la Vega, germana del president de la fundació.

El termini per a la presentació de sol·licituds a les beques estarà comprés entre el 20 de juny i el 31 d’agost de 2017, tal com ha explicat Jesús Fernández de la Vega. Segons el president de Fundexeo, “amb aquestes ajudes volem arribar a aquells estudiants que pel motiu que siga no han pogut accedir a les beques del Ministeri d’Educació”. Fernández de la Vega ha comentat que “malgrat haver informat als instituts de la ciutat, el número de sol·licituds encara és baix”, motiu pel qual s’ha decidit organitzar la jornada informativa de hui.

El president de la fundació s’ha mostrat obert a iniciar, en un futur, noves accions de col·laboració en l’àmbit educatiu i cultural. No obstant això, els representants de Fundexeo han aprofitat l’acte de hui per lliurar 6 equips informàtics als directors dels tres instituts públics de secundària de la ciutat.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Amor Amorós, ha agraït calorosament la iniciativa de Fundexeo. Segons la regidora, “en educació, els recursos no arriben a tots aquells qui volen estudiar a la universitat. Un dels nostres objectius és que ningú es quede en el camí. Des de l’administració treballem per la igualtat d’oportunitats, però la realitat de la configuració d’aquesta societat provoca que de vegades no arribem a tots. Per això són tan importants iniciatives com aquesta”.

Per obtenir més informació sobre la tramitació d’aquestes ajudes, les persones interessades poden consultar la web www.fundexeo.com o adreçar-se als instituts de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres + diecisiete =