La Policia Local de Xàtiva s’integra en la xarxa Viogén de lluita contra la violència de gènere

L’alcalde Roger Cerdà va assistir ahir a l’acte de signatura de conveni en virtut del qual la policia local de Xàtiva s’integra en la xarxa Viogén de seguiment integral dels casos de violència de gènere, depenent del Ministeri de l’Interior. L’acte, que va tindre lloc a la Delegació de Govern a València, va estar presidit pel secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto Ballesteros. Amb aquest conveni, la Policia Local de Xàtiva podrà tenir accés a la base de dades que recull informació exhaustiva i en temps real de tots els casos d’agressions relacionades amb violència de gènere amb l’objectiu clar de poder lluitar contra aquesta xacra.

La inclusió en Viogén permetrà a la Policia Local de Xàtiva fer un acompanyament a les víctimes d’aquest tipus de delictes, així com intervenir en la resolució d’aquestos casos amb un major nivell d’informació i en millors condicions que fins ara. La previsió inicial és distribuir tasques entre les policies nacional i local de Xàtiva mitjançant un protocol d’actuació, de manera que la local s’ocuparà del 30% dels casos i la nacional del 70%, reservant-se aquest darrer cos els casos de major risc.

L’alcalde Cerdà explica que aquest «sistema complementa l’actuació que s’està duent a terme des del pla integral contra la violència de gènere, especialment actiu en el camp de la prevenció, així com l’intens treball preventiu i de conscienciació desenvolupat per la regidoria de Dona i Igualtat».

Viogén és un sistema que actua en tot el territori nacional. Està pensat per aglutinar les diferents institucions públiques que tenen competències en matèria de violència de gènere, integrant tota la informació d’interès que es considere necessària, fent prediccions del risc, seguiment i protecció a les víctimes.

L’adhesió de Xàtiva a la xarxa Viogén es va acordar en el marc de la reunió de la Junta de Seguretat de Xàtiva, celebrada en novembre a petició de l’alcalde, on va assistir el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José Mº Ángel.

No hay comentarios

Dejar respuesta

siete + 3 =