La Font lamenta que el tram de l’A-33 inaugurat afecte a menys de la meitat del recorregut de la variant

Després de nou anys des que s’iniciaren les obres de construcció de l’A-33 amb la intenció de desviar el pas de la N-344, la població va comprovar ahir que es tracta d’una obra inacabada.

El tram de l’autovia A-33 al seu pas per La Font de la Figuera, inaugurat ahir dilluns pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i l’alcalde, Vicent Muñoz, afecta a menys de la meitat del recorregut d’aquesta variant .

En definitiva, dels 12,5 km s’han inaugurat 5 km i quedaran per executar obres valorades en 110 milions d’euros, segons ha exposat el ministre. Les obres es van iniciar al juny 2008 després de ser adjudicades per 97.910.000 d’euros més un modificat d’altres 12 milions que el Ministeri de Foment va trigar 22 mesos a aprovar.

L’Alcalde, Vicent Muñoz, també va sol·licitar que la recepció es fes primer a l’Ajuntament però es va denegar, acusant “problemes d’agenda”. Des de l’Ajuntament es mostra el malestar amb el desenvolupament del protocol en aquest acte, ja que es considera lògic, com s’ha fet en altres localitats, la intervenció inicial per part de l’Alcalde per donar la benvinguda al ministre, al públic assistent i als mitjans , cosa que no ha tingut lloc.

Malgrat que aquesta actuació ha estat reivindicada durant anys per la Font de la Figuera, la finalització d’aquesta fase no arriba a convèncer. “Queden moltes qüestions per resoldre. Les connexions no estan finalitzades i el greu problema de les canalitzacions d’aigua tampoc estan definides en la seva totalitat. Volem que s’acabe però bé”, ha assenyalat l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz. I és que, la referència a la canalització de l’aigua per part del ministre afecta només el 10%, quedant molts caps per lligar, com la zona de l’Alzina cap a la Cooperativa La Viña, per la Foia de Manuel, que genera el gran volum de vessaments per les aigües sobrevingudes.

A més, el primer edil ha sol·licitat ja a Carreteres la integració paisatgística de l’obra en la seua totalitat i dels panells instal·lats.

Foto: FotografiArt

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte + 10 =