La Font de la Figuera aposta per la sostenibilitat dins el projecte de la Serra Grossa-Cànyoles

Els primers edils de la Font de la Figuera, l’Alcúdia, Canals, Moixent, Vallada i Montesa es van reunir, recentment, per tractar un ambiciós projecte que unirà interessos en comú per a estes sis poblacions entre la Serra Grossa i el Cànyoles en matèria de sostenibilitat.
El projecte constarà d’accions conjuntes que es veuran acompanyades d’altres locals que en el futur serviran d’exemple perquè altres municipis preparen els seus propis projectes.

Baix aquest prisma de previsió, l’alcalde Vicent Muñoz i la regidora de Medi Ambient, Carmen Asensi, aposten per la unió de municipis per dur a terme idees innovadores, sostenibles i participatives. «Una ruta no motoritzada permetrà la connexió entre estes sis poblacions en pro de la comoditat de desplaçament per als seus habitants i un atractiu per al turisme, que tindrà l’opció de gaudir del potencial dels nostres paisatges a l’aire lliure. D’altra banda, este catàleg servirà per valorar l’assumpte dels camins, a més d’arribar a conclusions precises que ens ajuden a estalviar en matèria energètica i econòmica.
A nivell particular, cada població també ha pensat en una sèrie d’objectius que ajuden a assolir els plantejaments en comú. La Font de la Figuera es planteja la instal•lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i que els vehicles municipals passen a ser elèctrics o el Greening, (la millora dels espais verds). En esta mateixa línia també projecta el reajardinament dels espais d’utilitat pública o el fet de transformar la poda urbana a compost verd.
A més, s’intentarà revisar determinades actuacions com la millora de lluminàries que no s’havia realitzat prèviament, per exemple, a la zona del Barri Espanya i la millora de la gestió de l’aigua.
«Tot i que La Font de la Figuera ja és» poble 30 «respecte a la limitació de velocitat dels vehicles, tenim molta tasca pendent per realitzar en estes matèries, entre elles, tenint en compte que tots som vianants i cal prioritzar el pas de vianants sobre els vehicles, sense restringir-los, però regulant-ho», afirmen Vicent Muñoz i Carmen Asensi.
La necessitat de xarxes de comunicació entre les poblacions de la Costera va ser un punt que ja es va tractar a la Jornada de Vertebració de la Comarca celebrada a la Font de la Figuera el passat mes de maig. Amb este projecte, estes sis poblacions veurien complerts un dels seus objectius inicials.

No hay comentarios

Dejar respuesta