Xàtiva celebrarà demà el Dia del Turisme amb una jornada de portes obertes al castell i als museus

Xàtiva celebrarà el Dia Mundial del Turisme, que es conmemora demà, amb una una jornada de portes obertes al Castell i als museus de l’Almodí i de Belles Arts. La novetat d’enguany és una activitat guiada que tindrà lloc el proper dissabte 1 d’octubre i que ha estat batejada com la «Ruta dels sentits». En aquesta ruta, sota el lema «Turisme accessible», els participants podran experimentar com és la visita a la ciutat des del punt de vista d’una persona amb alguna discapacitat. D’aquesta manera, la proposta inclou una visita guiada als principals monuments sense poder utilitzar algun dels sentits (vista, oïda, parla).

Així els participants podran conèixer de primera mà, i reflexionar, sobre les dificultats amb què es troba aquest sector de la població. Per exemple, es visitarà el Museu de Belles Arts sense utilitzar la vista, es descobriran al tacte algunes de les fonts de la ciutat i es coneixerà una història a través del llenguatge de signes. El recorregut comença dissabte 1 d’octubre a les 10.30h a la Font del Lleó, amb una introducció sobre el que és una ciutat accessible.

El Dia Mundial del Turisme és una jornada, instituïda per l’assemblea de l’Organització Mundial del Turisme que se celebra cada any amb un lema des de 1980, amb l’objectiu de conscienciar del paper que juga el turisme a la comunitat internacional.

No hay comentarios

Dejar respuesta