La Font de la Figuera anuncia mesures econòmiques i subministrament material sanitari

• L’ajuntament de la Font de la Figuera ha pres una sèrie de mesures econòmiques i de gestió dels recursos davant l’emergència sanitària.

• Els acords han tingut el suport de totes les forces polítiques representades en la corporació, motiu pel qual, l’equip de govern es felicita per la predisposició i bona sintonia existent per l’estat d’emergència.

Pel que fa a la disposició de liquiditat per fer front a les despeses extraordinàries per l’emergència sanitària, l’ajuntament compta amb una reserva inicial de 20.000 € què es fa efectiva de la disposició del romanent de tresoreria, després de comptar amb l’autorització del govern central.

Part de la despesa extraordinària s’ha dirigit a fer efectiu l’aprovisionament de mascaretes per al personal de Manteniment i Neteja i per al del Servei d’Atenció a Domicili, i també a les persones amb malalties cròniques que han contactat amb Serveis Socials.
Divendres es farà el repartiment a tota la població. Donat que la majoria de comerços, establiment, i altres professionals que continuen treballant no en disposaven, esta setmana s’ha rebut les mascaretes encomanades per l’ajuntament.

D’esta manera, la gestió pública per part de l’ajuntament del material preventiu, mascaretes i EPIs, ha estat assegurar-se que el personal de manteniment i del servei d’atenció domiciliària (SAD) en disposara per a tot el mes d’abril. A part de rebre el gruix de la comanda de mascaretes FFP2 que s’han unit a les 4.800 donades per l’empresari Elio Cabanes, la qual cosa s’agraeix des del consistori, com també la col•laboració d’altres persones anònimes que van confeccionar mascaretes, regalant material i dedicant el seu temps a cosir; així com als llauradors que s’han dedicat a passar el tractor per donar suport a l’activitat de desinfecció viària que realitzen els Serveis Municipals.

Així mateix, des de l’ajuntament es continua negociant amb diverses empreses les posteriors comandes de mascaretes, guants i altres material preventiu. Els problemes de subministrament d’estes setmanes per tindre mascaretes semblen anar resolguen-se, tot i que seguix faltant subministrament de guants.

En eixe sentit, pel reforçament de les mesures sanitàries per les empreses i establiments que estan oberts, l’ajuntament ha subministrat mascaretes a les empreses locals que mantenen o han iniciat l’activitat, especialment a aquelles dedicades a l’alimentació. Tot i això esta setmana se’n facilitarà a la resta de la ciutadania junt amb un full de recomanacions d’ús seguint les directrius que marca tant la Conselleria de Sanitat, com el Ministeri i l’OMS.

Finalment, l’ajuntament vol incidir en la necessitat de complir amb totes les recomanacions sanitàries: no només l’ús de mascaretes, (que no són cap vacuna), i guants redueix el risc de contagi; altres com la higiene personal, mantenir la distància de seguretat i el confinament són igual d’essencials per prevenir-nos de la infecció.

No hay comentarios

Dejar respuesta