La Diputació col·aborarà amb COSITAL en la formació dels seus empleats i els dels ajuntaments

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el president del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local (COSITAL) de la província, Javier Biosca, han signat un conveni de col·laboració en matèria de formació dirigit a empleats públics que presten el seu servei en entitats locals, en particular al col·lectiu de funcionaris d’administració local amb habilitació nacional.

“És un conveni de col·laboració conjunta per a la formació dels funcionaris, no solament de la Diputació sinó de tots els ajuntaments”, ha assenyalat Pepe Ruiz, diputat de l’Àrea d’Administració General, qui ha afegit que es tracta “d’una de les apostes més importants que té la nova Diputació, perquè els funcionaris de tots els ajuntaments necessiten del valor afegit de la formació per a la bona marxa de la pròpia administració en benefici dels ciutadans”.

Per la seua banda, el president de COSITAL València, Javier Biosca, ha assenyalat que mitjançant aquest conveni, que en les seues paraules és fruit del treball que s’ha realitzat entre ambdues institucions de forma coordinada en els últims anys, els treballadors de la Diputació “podran beneficiar-se del servei de formació, prioritari en el nostre col·legi, al mateix temps que COSITAL podrà disposar dels espais que té la Corporació provincial per a accions formatives”.

D’aquesta manera, la Diputació facilitarà sales d’aforament ampli per a altres activitats formatives pròpies del Col·legi sobre temes d’interès local dirigits tant a funcionariat amb habilitació nacional com a altres col·lectius d’empleats públics locals i càrrecs electes. Així mateix, en el text signat es determina que la institució provincial inclourà a COSITAL València entre les entitats que es consultaran en els treballs de detecció de necessitats de formació, de manera que l’entitat col·labore en l’organització i programació de cursos sense que açò supose un cost addicional per a les parts.

“Es tracta de seguir treballant de manera coordinada, però disposant dels mitjans de la Diputació, tant en espais com en capacitat de difusió, que és molta”, ha assegurat Javier Biosca, qui ha assenyalat que amb la signatura del conveni “es fa un pas més” en l’oferta formativa dirigida als funcionaris dels ajuntaments de la província. En els cursos s’inclouran temes relacionats amb àmbits tan diversos com la gestió economicofinancera, el desenvolupament de l’administració electrònica i temes jurídics. El conveni tindrà una vigència de tres anys.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 + seis =