La Diputació ajudarà a Barxeta a disposar dels terrenys per a construir un centre cívic

La corporació provincial ha aprovat en la Junta de Govern de novembre una aportació de 100.000 euros que permetrà a l’ajuntament de la localitat l’adquisició dels terrenys necessaris perquè la demanda d’un centre cívic en el municipi es faça realitat. “És un acord molt positiu, perquè el projecte estava pràcticament paralitzat. A partir d’ara la màquina es fica en marxa”, ha indicat l’alcalde de Barxeta, Vicent Mahiques.

Malgrat que Barxeta és un municipi menut, d’al voltant de 1.600 habitants, compta amb un ampli moviment associatiu. De fet, segons ha assenyalat l’alcalde de la localitat, existeixen 21 associacions diferents en el poble pertanyents a àmbits ben variats. “Els veïns de Barxeta són molt participatius i s’involucren molt en els temes municipals”, ha assegurat l’alcalde.

Per tant, es tracta d’una instal·lació que és demandada des de fa anys per la ciutadania de la localitat, ja que, en paraules de l’alcalde, els edificis públics existents a Barxeta “daten dels huitanta i s’han quedat menuts per a les necessitats del nostre teixit associatiu”. Una demanda que l’alcalde va traslladar al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en diferents reunions.

El cost de l’adquisició del terreny se situa en 197.000 euros, dels quals la Diputació de València aportarà 100.000 euros i l’Ajuntament 97.000. La idea es cercar una parcel·la diàfana d’aproximadament 800 m2, a la qual es puga accedir des de dos carrers diferents per a facilitar la seua comunicació i accessibilitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta