La Costera recibirá 2,1 millones de euros de la Diputació en la primera entrega del Fondo de Cooperación

  • La corporació triplica l’assignació del Consell als municipis valencians gràcies a una dotació extraordinària via superàvit que eleva l’aportació global al Fons d’enguany a 60 milions d’euros
  • El repartiment dels primers 40 milions deixarà 363.000 euros a Xàtiva i 244.000 a Canals, enfront dels 54.000 assignats a Vallés, Torrella i Estubeny, les localitats menys poblades de la comarca

La comarca de la Costera rebrà 2.164.477 euros de la Diputació de València en el primer lliurament del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 40 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2022, als quals la Diputació sumarà una dotació extraordinària de 20 milions d’euros via superàvit, amb la qual tornarà a triplicar l’assignació del Consell al Fons per als municipis valencians.

En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la Costera deixarà 363.000 euros a Xàtiva, capital de la comarca amb prop de 30.000 habitants, i 244.000 a Canals, amb poc més de 13.000 habitants. A més, l’Alcúdia de Crespins, Moixent, la Llosa de Ranes, Vallada, el Genovés i la Font de la Figuera comptaran amb una assignació superior als 100.000 euros.

Els municipis menys poblats de la Costera són Estubeny, Torrella i Vallés, que amb poc més de 100 habitants rebran vora 54.000 euros, mentre que la quantitat de la qual disposaran la resta de localitats de la comarca oscil·la entre els 58.000 euros de la Granja de la Costera i els 95.000 euros de Barxeta.

Una eina eficient

El president de la Diputació, Toni Gaspar, recorda que el Fons de Cooperació Municipal “és una eina que no sols posa de manifest la importància de la col·laboració institucional, sinó que ha demostrat ser un instrument molt eficaç perquè les ajudes arriben de manera àgil i directa als ajuntaments, eliminant burocràcia i permetent destinar els diners tant a inversió com a despesa corrent”.

Un any més, la institució que dirigix Gaspar confirma la seua aposta per este Fons i les ajudes directes als municipis. El responsable d’Hisenda, Vicent Mascarell, explica que inicialment “es duplica l’aportació de la Generalitat a la província i, en última instància, es triplicarà amb una assignació extraordinària de 20 milions d’euros extreta del superàvit del passat any, que també reserva una partida de 10 milions d’euros per a l’ampliació i construcció de centres socials en el marc del ‘Pla Convivint’”.

L’àrea provincial d’Hisenda té ja preparat el repartiment dels primers 40 milions de l’aportació al Fons, inclosos en el pressupost de la Diputació per a 2022. Per comarques, destaquen els 6,1 milions d’euros que rebran els municipis de l’Horta Sud; els més de cinc milions que arribaran a les localitats de la Ribera Alta i l’Horta Nord; i els quatre milions assignats a la Safor.

No hay comentarios

Dejar respuesta

quince + 19 =