La Costera rebrà 363.000 euros per a la restauració del seu patrimoni

La comarca de la Costera rebrà un total de 363.328 euros en concepte de les Ajudes per a la restauració del patrimoni de la Diputació de València, les quals han sigut presentades per part de la vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur.

En el cas de la Costera, l’ajuda ascendeix a 259.992 euros per a projectes públics i altres 23.613 euros per a projectes privats. A més, una altra de les partides ha sigut destinada, amb un pressupost de 43.814 euros, a obres de condicionament, millora o conservació d’immobles destinats a activitats musicals. Mentre que s’ha habilitat una línia de subvencions per a la restauració de patrimoni de béns mobles de titularitat pública (12.066 euros) i privada (23.843 euros).

“Un total de nou municipis rebran aquestes ajudes que s’han adjudicat seguint criteris tècnics, a través de barems transparents i objectius”, ha destacat la vicepresidenta.

Per a aquesta nova convocatòria, la institució ha augmentat el pressupost un 30% més respecte a anteriors corporacions. En la Costera, s’inclouen les obres de restauració de l’església de La Granja de la Costera; o la rehabilitació de la façana principal de l’Església parroquial de Sant Joan Baptista a Llanera de Ranes. En el cas de la línia destinada als béns mobles, aquesta partida invertirà, entre altres actuacions, en la restauració dels ‘gegants i cabuts’ de La Font de la Figuera, els quals van ser donats per l’artista faller Vicent Tortosa i Biosca.

La tercera línia d’ajudes per a la millora d’immobles musicals cobrirà, sobretot, actuacions d’insonorització dels centres. Alguns exemples són el condicionament acústic de la Unió Musical Sant Diego de Fenollet, a Llocnou d’en Fenollet; o el del sòl de la sala d’assajos de la Societat Musical de la Llosa de Ranes.

No hay comentarios

Dejar respuesta