La Diputació ajudarà a Vallada a ser el primer municipi que puga adherir-se al pla de compra de sòl del Consell

La Diputació de València ha donat el primer pas per ajudar a Vallada, el municipi més endeutat de la Comunitat Valenciana i el tercer d’Espanya, a eixir de la greu situació econòmica en la qual es troba a conseqüència del Parc Estratègic la Mar de Dins. Valpark, com se li coneix popularment, és un frustrat projecte industrial promogut per qui fora alcalde del municipi i president de la Diputació, Fernando Giner, i que va quedar paralitzat amb la retirada dels agents urbanitzadors en plena crisi econòmica.

El municipi de la Costera es va quedar amb 1,3 milions de metres quadrats de parc logístic en suspens, sense comprador per als terrenys i amb quantiosos impagaments i expropiacions milionàries a les quals no ha pogut fer front, amb el consegüent col·lapse econòmic “d’un ajuntament asfixiat”, segons lamenta l’actual alcaldessa, Mª José Tortosa.

D’altra banda, la Generalitat, a principis d’aquest mes va avançar una partida d’un milió d’euros per a 2018, amb possibilitat d’ampliar-se, destinada a la compra de sòl als municipis per alleujar la seua asfíxia econòmica, especialment en les zones industrials, on es considera que aquesta inversió pot ajudar a la generació de llocs de treball.

Tortosa valora l’anunci de la Generalitat de la compra de sòl industrial i la implicació de la Diputació de València, el president de la qual, Jorge Rodríguez, ha concretat el primer pas per a tractar d’ajudar al municipi de la Costera a eixir del pou financer en el qual es troba. La corporació provincial cobrirà el cost dels serveis jurídics i tècnics que permeten resoldre els contractes amb els urbanitzadors Coperfil i Marfort, actualment en concurs de creditors, i acabar els projectes de reparcel·lació per a seguir avançant en els futurs usos dels terrenys.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete − 10 =