La Costera conmemora el Dia de la Dona

Els municipis de la comarca de la Costera han organitzat una sèrie d’actes per tal de conmemorar el Dia de la Dona que van des de conferències fins a projeccions o tallers per als quals han comptat amb la participació de diversos col·lectius.

En Xàtiva, taula rodona ‘Dona i diversitat funcional’ a les 11:00h al saló d’actes de l’EOI i per la vesprada, inauguració de l’exposició de pintura Pintores setabenses en el segle XXI a la Casa de Cultura.

Divendres, presentació i debat de curts per la Igualtat a les 19:00h al Centre Cultural la ferroviària i a les 21:45h teatre. Decopivolta ficarà en escena ‘Tulipas’ al gran teatre de la ciutat amb invitació.

En Canals hui dimecres es celebrarà la projecció-debat: “Curts per la igualtat”, destinat a l’alumnat de l’EPA i que tindrà lloc a les 10 h. Eixe mateix dia, s’ha programat “Commemoració 8 de Març, reptes per la igualtat” amb la presentació de la pancarta 8 de març, lliurament de llaços i lectura de textos per la igualtat. L’activitat serà a les 18 h a l’EPA i estarà oberta a tothom.

Continuant amb les activitats programades dijous, a les 19 hores en “Ca Don José” hi haurà una xerrada-col·loqui: “Per què parlem d’igualtat?” a càrrec de Cesca Chapí: regidora Dona Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva i Mònica Pastor, psicòloga, tècnica en igualtat. Finalment, el dia 15 de març, a les 19 h en l’EPA s’ha programat el taller: “homes i projecte vital”.
En la Font de la Figuera hui dimecres celebraran un berenar a les 18:00h organitzat per les Ames de Casa. Finalment, dissabte es presentarà el llibre ‘Antología Pro Derechos Humanos II’ a les 18:00h al Centre Social Polivalent.

En Montesa hui dimecres tindrà lloc una concentració per a donar lectura a un manifest. En finaltzar hi haurà berenar. Dijous Cine Fòrum i divendres sopar.

En l’Alcúdia de Crespins s’ha celebrat a les 10:30h la lectura d’un manifest i hi ha hagut xocolatà. Demà dijous, la sala Generalitat acollirà a les 18:00h la xerrada ‘La dona, els mitjans de comunicació i la publicitat’.

Tots els centres sanitaris del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent estan convocats a una concentració a les dotze hores per a donar lectura al Manifest de les treballadores de la Sanitat Pública Valenciana que amb motiu d’aquesta commemoració ha difós la Unitat d’Igualtat de la Consellería de Sanitat Universal i Salut Pública. Finalment demà dijous l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, acollirà una xerrada col·loqui a càrrec de l’Associació XATEBA baix el títol “Les cares de la desigualtat”. La cita serà a les 13’30 h.

Per la seua banda, la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal ha emés un comunicat en el que assegura que més de la meitat del seu personal són dones. Més de la meitat del personal de la Mancomunitat, són dones.

Concretament, de les 16 persones que actualment realitzen tasques laborals per a la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, un total de 10 persones són dones.
D’altra banda, pel que fa a la configuració política, dels 20 municipis que formen l’entitat tres dels seus alcaldes són dones i dos d’elles ocupen els càrrecs de vicepresidentes.

El president de l’entitat comarcal, Roberto Granero, ha assegurat, respecte al personal, sentir-se “molt satisfet de que hi haja un nombre tan important de dones que realitzen tasques per a la Mancomunitat” malgrat que, sobre l’àmbit polític, ha manifestat que “encara queda molt per fer per aconseguir una igualtat total ja que l’accés de les dones a la política continua sent minoritari”.

Així, Granero ha insistit en que “continuarem treballant per tal d’aconseguir una igualtat efectiva en el si de la Mancomunitat”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × cinco =