La Conselleria d’Educació amplia el transport escolar gratuït a l’IES L’Estació

L’alumnat d’ESO d’aquest institut ontinyentí es beneficiarà enguany d’un tercer autobús, que se sumarà als dos autocars que ja donaven servei el curs passat

Transport gratuït per a pràcticament tots els escolars de l’ensenyament obligatori. Amb aquesta esplèndida notícia ha començat l’IES L’Estació el nou curs acadèmic. L’increment del nombre d’estudiants matriculats al centre en la Secundària Obligatòria ha provocat que la Conselleria d’Educació, que l’any passat ja aportava dos autobusos per a més d’un centenar de joves, pose a disposició de les famílies un tercer vehicle «que garantirà l’accés a les instal·lacions d’una manera segura i completament gratuïta», ha declarat Pere Vañó, director del centre educatiu.

La mesura ha sigut gratament aplaudida per tota la comunitat educativa, que durant aquests darrers anys ha estat possibilitant, amb la mediació de l’Ajuntament de la ciutat i el suport de l’AMPA, que tots els estudiants de l’institut accediren a l’edifici en les millors condicions possibles. L’IES L’Estació, d’aquesta manera, recupera progressivament un servei que es va restablir fa dos anys per als més menuts de 1r i 2n d’ESO i que el curs passat donava també cobertura a gran part de l’alumnat de tercer. Ara, la incorporació d’un nou autocar podria beneficiar alguns joves que estan matriculats en quart. «És cert que encara no hem arribat als nivells de l’any 2011, abans de les retallades, on tot l’alumnat d’ESO podia gaudir de transport», comenta el director, «però tenim l’esperança que en propers anys hi puguem arribar».

A aquests tres autobusos de la línia d’Ontinyent, cal afegir un quart vehicle subvencionat que trasllada cada dia els joves de Fontanars dels Alforins. «La línia de Fontanars transporta tot l’alumnat que estudia al nostre institut», indica Pere Vañó, «i això els permet, una vegada acabada l’etapa obligatòria, continuar al centre els estudis postobligatoris de Batxillerat i Cicles Formatius».

Des de l’IES L’Estació asseguren que les dues línies d’autobusos, que ja estan funcionant sense cap problema, suposaran un estalvi considerable per a les famílies, tant de temps com econòmic.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez − 7 =