VIU participa en una jornada sobre la importància de l’Epidemiologia Basada en Aigües Residuals en la Salut Pública
• La jornada realitza una retrospectiva del paper que exerceix l’Epidemiologia Basada en Aigües Residuals (EAR) en la detecció precoç del SARS-CoV-2.
• VIU i Global Omnium han dut a terme un projecte d’investigació que ressalta la importància de les noves eines de vigilància epidemiològica per a previndre brots epidèmics en el futur.
La Facultat de Ciències de la Salut de la Universidad Internacional de Valencia – VIU, al costat de Global Omnium i l’Ajuntament de Xàtiva organitzen la 1a Jornada sobre Epidemiologia i Salut Pública, que se celebrarà el pròxim 5 de maig a les 10.00 hores, en el Saló Noble de la Casa de la Cultura de Xàtiva.
Durant les diferents ponències, els experts explicaran el paper fonamental que ha exercit l’Epidemiologia Basada en Aigües Residuals (EAR) en la detecció precoç i monitoratge del SARS-CoV-2 en la població, gràcies a la qual s’ha creat un Sistema d’Alerta Primerenca per a monitorar la circulació del virus a la Ciutat de Xàtiva.
Entre els ponents es troben Gloria Sánchez Moragas, científica titular del Consell Superior d’Investigacions Científiques en l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA –CSIC); Hermelinda Vanaclocha Luna, subdirectora general d’Epidemiologia i Vigilància de la Salut (Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública); Guillermo Jorques Aracil, director de Salut Pública del Departament de Xàtiva-Ontinyent; i Dionisio García Comín, conseller Delegat Global Omnium.
Per part la universitat, el Dr. Vicente Andreu Fernández, director de l’Institut d’Investigació Biosanitària en VIU i El Dr. Vicente Antonio Gea Caballero, degà de la Facultat de Ciències de la Salut de la mateixa universitat, analitzaran la importància de l’anàlisi de la presència de virus en aigües residuals per a elaborar noves eines de detecció precoç que previnguen el contagi de malalties infeccioses en el futur.
Aquesta jornada tindrà lloc en el Saló Noble de la Casa de la Cultura de Xàtiva, però també es podrà seguir via streaming a través d’aquest link.