La biblioteca municipal de Xàtiva organitza diverses activitats per commemorar el dia del llibre

Una exposició a la Casa de Cultura mostrarà la història gràfica d’aquest important servei municipal.


La Biblioteca Municipal de Xàtiva ha organitzat tot un seguit d’activitats al llarg del mes d’abril, al voltant de la celebració del Dia Internacional del Llibre. Aquesta efemèride se celebra anualment el 23 d’abril, data de la mort d’insignes literats com ara Miguel de Cervantes, William Shakespeare o Josep Pla. La decisió d’instituir una data per retre un homenatge universal als llibres i als seus autors es va prendre en la Conferencia General de la UNESCO celebrada a París l’any 1995.

Les activitats programades per la Biblioteca Municipal de Xàtiva son les següents:

— Del 5 al 8 d’abril, a les 9.30 i a les 11.00 h, a la sala infantil i juvenil de la Biblioteca Municipal, contacontes, a càrrec d’Ana Canet, amb l’espectacle «Contes màgics de l’Orient llunyà». Adreçat als cursos de 2n de primària.

— Dia 9 d’abril, a les 11.30 h, al pati de la Casa de Cultura, commemoració del Dia del Llibre Infantil i Juvenil. Contacontes, a càrrec d’Ana Canet («Contes de les quatre estacions), i representació del conte «La història de Joan i Júlia», per l’Escola de Danses de Xàtiva.

Dies 11 i 15 d’abril, a les 10.00 i a les 11.15 h, a la sala infantil i juvenil de la Biblioteca Municipal, contacontes, amb la narradora Almudena Francés i l’espectacle «A mort». Adreçat als cursos de 2n de secundària.

— Dia 13 d’abril, a les 20.00 h, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, inauguració de l’exposició «Xàtiva, 70 anys de lectura pública. Materials gràfics de la Biblioteca Municipal»      .

L’exposició recollirà, a través de panells explicatius e impresos diversos, una petita història gràfica de la biblioteca (fotografies i retalls de premsa), des de la seua creació, fins a l’actualitat. Així mateix, s’exposaran al voltant de 30 obres gràfiques (pintura, gravat, xilografies, collage, fotografies) reproduïdes a les diferents activitats realitzades per la biblioteca (edicions de llibres, cartells anunciadors d’activitats, carpetes, tríptics explicatius, calendaris, felicitacions, punts de lectura, etc.). Aquesta exposició estarà oberta fins al dia 27 d’abril.

— Dia 22 d’abril, a les 20.00 h, commemoració del Dia del Llibre. Lectura pública de textos de Miguel de Cervantes i William Shakespeare —autors dels quals es commemora enguany el quart centenari de la seua mort—, amb acompanyament musical de Pau Cháfer.

Les persones que vulguen participar en aquesta lectura de textos s’han de posar en contacte amb el personal de la biblioteca (tel.: 962287328; biblioxativa@ayto-xativa.es).

No hay comentarios

Dejar respuesta

doce − dos =