La banda juvenil de Genovés participarà en la II edició del concurs de bandes juvenils

El pròxim dissabte 3 de març la banda juvenil de la CIUM de Genovés participarà en la II edició del concurs de bandes juvenils “Memorial Francisco Fort” que se celebrarà a la valenciana localitat de Montcada.

L’agrupació de Genovés participarà en la segona secció on la peça obliga és de grau de dificultat 2. Es tracta de Blue Overture, una peça del jove compositor de Montcada Xavier Zamorano Alós. L´obra triada per a l’actuació lliure ha sigut Ireland, of legend and lore, una peça del reconegut mestre americà Robert W. Smith. En este cas l’aposta ha sigut important donat que es tracta d’un exemplar de grau 4 de dificultat. També interpretaran una peça d´escalfament: Aztec Fire, del reconegut pedagog estatunidenc Jay Boccok.

banda-juvenil-genovesA partir de les 11:00h les altres dues bandes que participaran en la mateixa secció són: la banda juvenil de l´Agrupació Música Jove de Benimaclet i la banda juvenil de Sonseca (Toledo). L’esdeveniment es portarà a terme al Centre Cultural Blasco Ibáñez de la nomenada localitat i durant el cap de setmana està previst que passen per allí un total de 2400 persones, entre músics i acompanyants.

Tres seccions presencials més conformen les quatre categories de participació a banda d’una on-line, este es portarà a terme mitjançant de l’avaluació de vídeos gravats en directe des del lloc d’origen. Gràcies a esta particular secció el concurs ha passat a ser d’àmbit internacional.

Segons el director de la banda juvenil de la CIUM de Genovés, Juanjo Gallego Montell, la preparació del concurs ha estat una experiència positiva per sobre de tot per als més menuts.

L’obligació dels músics no és un lluitar contra altres músics i tampoc contra altres agrupacions, sinó lluitar contra un mateix al millor nivell possible per a cada etapa evolutiva.

Anar superant-se assaig darrere assaig és un dels objectius de la preparació d’un concurs d’este tipus. Eixe anhel de superació juntament amb valors com la solidaritat, el respecte als companys, el sentiment de pertinença o el treball en equip són ja un gran premi abans de conéixer el resultat. Els valors assolits durant este procés són per a tota la vida i d’eixa manera els músics més joves poden utilitzar-los per a la seua vida quotidiana, afirma el
mestre Juanjo Gallego.

Agustín Llopis, president de la CIUM, informa que a Montcada es desplaçaran més d’un centenar de veïns i veïnes per donar suport a la seua banda en bus i transport particular.
Segons el president la importància d’estes activitats per als menors de 18 anys és fonamental per a la seua formació com a músics i com a persones, sempre posant en relleu els valors i deixant de costat qualsevol tipus de competitivitat insana. “Som l’associació cultural més longeva i important del nostre poble i la finalitat pedagògica ha d’estar per sobre de tot i al mateix nivell que la transmissió dels nomenats valors”

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × tres =