Judith Tortosa (CAX) participarà en Campionat Mundial d’Atletisme Adaptat de París

La Federació confirma oficialment la seua selecció a la jove esportista, qui amb tan sols 17 anys competirà en la major cita internacional absoluta de la seua categoria

Diumenge 9 de juliol a les 9.50 hores. Aquest serà el dia i hora en el qual Judith Tortosa, para atleta del Club Atletisme Xàtiva, disputarà la primera semifinal de la prova de 100 metres llisos RR3 del Campionat Mundial d’Atletisme Adaptat, el World Para Athletics 2023 de París. Així serà després que FEDPC, la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (entitat auspiciada pel Consell Superior d’Esports d’Espanya) haja confirmat oficialment a Tortosa la seua convocatòria per a la competició que reunirà en la capital francesa als millors atletes adaptats del món.

Judith arribarà a la cita després d’una brillant temporada, en la qual ha representat al Club Atletisme Xàtiva i a la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA) per tota la geografia espanyola, rebaixant els seus propis rècords d’Espanya en els 100 i 200 metres llisos en diverses ocasions; proclamant-se Subcampiona d’Espanya per Comunitats Autònomes al costat dels seus companys del CAX Josep Barberá i Martín Serena; i sent recentment reconeguda com la millor atleta femenina del Campionat d’Espanya Absolut per Clubs d’Atletisme Adaptat. Va arribar a ostentar la millor marca mundial de l’any en 100 metres llisos, tenint en aquest moment el 6é millor registre global en la seu categoria. Volguda i apreciada per la seua simpatia i espontaneïtat, acostuma a ser ovacionada per públic i companys, com succeïra dissabte passat en el Meeting Internacional d’Atletisme Adaptat de Madrid, on va ser rebuda amb un “corredor”.

Judith Tortosa, que ja havia competit fora d’Espanya en 2022 en els European Para Young Games de Pajulahti (Finlàndia), debutarà ara en una cita absoluta internacional al més alt nivell possible, amb 17 anys i després de poc més de 3 en competició oficial des que fora descoberta per la coordinadora del programa Relleu Paralímpic, Celia Maestre, en la Carrera Popular d’Aspromivise 2019 a Xàtiva. La jove para atleta acudirà a París junt la també esportista de FESA i membre del club «El Garbi» Miriam Martínez, plata en les Paralimpiades de Tòquio en llançament de pes. L’expedició, que estarà encapçalada per la Seleccionadora Nacional d’Atletisme FEDPC, Isa Hurtado, es concentrarà prèviament a Madrid del 26 al 29 de juny per a preparar la seua participació.

No hay comentarios

Dejar respuesta