Xàtiva viu aquesta setmana la celebració del Corpus Christi


Demà dijous tindrà lloc el Pregó junt amb algunes presentacions, i diumenge a partir de les 18h s’iniciarà la processó Cívica seguida de la Religiosa

Xàtiva,7 djuny de 2023.- Xàtiva celebra aquesta setmana la festivitat del Corpus, amb una sèrie d’activitats que culminaran diumenge amb la tradicional processó.

Demà dijous 8 de juny, a les 19:30 hores tindrà lloc a l’Església de Sant Francesc la missa del Corpus Christi. Posteriorment, a les 20:30 hores, el saló d’actes de la Mancomunitat de l’Antic Hospital albergarà el Pregó del Corpus a càrrec d’Alfonso Rovira, periodista i cronista oficial d’Alzira. En aquest acte, a més, també tindrà lloc un reconeixement públic a la figura de les primeres cosidores i es presentaran oficialment els nous vestits dels personatges bíblics, els Quatre Evangelistes.

La resta d’activitats tindran lloc el diumenge 11 de juny. A les 10:30, a l’Església Col·legial de Santa Maria La Seu, se celebrarà la Missa Major del Corpus Christi, i a les 18h, des de l’Església de Sant Francesc, tindrà lloc la missa del Corpus Christi. També a les 18 hores s’iniciarà des de la plaça de la Seu la processó cívica i seguidament, a les 19 hores, serà el torn de la processó religiosa.

Documentada en el segle XIV, la festivitat del Corpus de Xàtiva és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana, i des dels seus orígens combina una part cívica amb la religiosa. A partir de la dècada de 1980 es va produir un procés de recuperació de la processó, en la qual participen alumnes de les escoles que es preparen durant setmanes per a les execucions de les nombroses danses. En la part religiosa desfilen nombrosos personatges d’escenes bíbliques.

El Cartell oficial del Corpus 2023 ha estat obra de l’artista xativina Lola Ciges i es presentarà oficialment en l’acte del Pregó del Corpus.

No hay comentarios

Dejar respuesta