Investigat un home d’Aielo de Malferit per un delicte de maltractament animal 

  •  A l’arribada dels agents 2 dels animals ja estaven morts i en avançat estat de descomposició
  • Els altres dos animals es trobaven en molt mal estat, un dels quals va morir l’endemà

La Guàrdia Civil de València investiga a un home de 40 anys com a autor d’un delicte contra els animals per l’abandó de 4 exemplars de gossos, raça podenca, en la localitat d’Aielo de Malferit (València).

Rebut avís de la central per un suposat abandó animal, els agents, en suport d’una patrulla de Policia Local de la localitat, es desplacen fins a Aielo de Malferit.

Una vegada en el lloc, es constata que es tracta d’una parcel·la agrícola d’uns 1406 metres quadrats, on s’observa situada una instal·lació d’obra per a albergar cans, la qual està composta per sis departaments.

A l’interior de la instal·lació, s’observen quatre cans de raça podenc, dels quals hi ha dos cans morts i els altres dos es troben vius, però en molt mal estat higienicosanitari.

En el lloc, s’aprecia una abundant acumulació de femta i orina de ca de diversos dies, així com gran presència de caparres (Ixodoidea) per totes les instal·lacions. Després d’observar el mal estat dels animals que encara es troben vius, per part dels Agents actuants, es procedeix a la urgent pràctica de gestions amb protectores i veterinaris per al trasllat dels mateixos a un centre veterinari.

Al voltant de les 17.15 hores, els animals que encara es troben vius (una femella i un mascle), són traslladats al Centre Veterinari de Canals amb un diagnòstic de condició corporal de caquèxia, infestació per paparres i puces amb ferides i úlceres per tot el cos, i un grau de deshidratació major de 10%.

Posteriorment, es té coneixement que la femella, també mor a les 7 a. m. de la matinada de l’endemà i el mascle és donat d’alta i traslladat a les instal·lacions d’una casa d’acolliment. Sobre les 18.00 hores, per part d’un altre veterinari, es procedeix a l’alçament dels cadàvers dels dos gossos ja morts (podencs-femella) i traslladats a un altre centre veterinari per a la realització de la corresponent necròpsia i determinació de la causa de la mort. En el moment de la retirada dels cadàvers, els mateixos es troben en avançat estat de descomposició, elevat grau de caquèxia i deshidratació, amb abundant parasitació per caparres.

Després de la corresponent investigació es procedeix a la identificació del titular dels animals, un home de 40 anys i de nacionalitat espanyola. Es procedeix a la seua investigació com a autor d’un Delicte contra els Animals per l’abandó de 4 exemplars de gossos, de raça podenc.

Així mateix, i al marge de la comissió d’il·lícit penal, es procedeix a formular també 11 denúncies per suposades infraccions administratives a la Llei 2/2023, de Protecció, Benestar i Tinença d’Animals de Companyia i altres mesures de Benestar Animal a la Comunitat Valenciana.

Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia de Medi Ambient de València i al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 d’Ontinyent (València).

No hay comentarios

Dejar respuesta