El Club Escacs Xàtiva organitza el «II Torneig Integra’t jugant» per a persones amb diversitat funcional  

Jorge Albuixech, Xàtiva 4 de juny de 2024. El Club Escacs Xàtiva, amb el suport de la Generalitat Valenciana i la col·laboració institucional de l’excel·lentíssim Ajuntament de Xàtiva i de la federació d’escacs de la Comunitat Valenciana, continua treballant en el projecte Escacs Saludable CEX en la segona edició per a la integració a través de l’Escacs de persones amb diversitat funcional.

El programa desenvolupat consisteix en classes gratuïtes a la seu del Club així com l’organització d’un torneig i la millora de les relacions entre el CEX i les diverses institucions que se sumen al projecte per al foment dels escacs als seus centres.

Els objectius que es persegueixen i que van prenent forma són:

– Mostrar els fonaments dels escacs terapèutics i les diferents aplicacions que tenen a la vida quotidiana de les persones amb diversitat funcional.

– Dotar dels coneixements bàsics del joc dels escacs a aquest col·lectiu per millorar-ne la perspectiva analítica en les tasques diàries.

– Facilitar l’adquisició de continguts i la metodologia específica del nostre programa estimulant i tractant de rehabilitar els seus processos cognitius de forma amena.

– Exercitar l’atenció, percepció, memòria, raonament lògic i funcions executives que comporta la pràctica dels escacs en general, i en l’objectiu que ens hem plantejat en particular, per aportar el nostre granet de sorra a l’integració en la vida quotidiana dels participants.

Per al Club, els escacs són un instrument pedagògic i lúdic de primer ordre gràcies als avantatges que presenta la seua pràctica. «És per això que seguim amb el nostre II Torneig CEX Integra’t jugant dins del nostre projecte Escacs Saludable CEX».

El torneig es jugarà el proper 8 de juny a partir de les 10 h a la seu del Club al carrer Abat Pla, 17 i s’aprofita perquè els participants gaudisquen de les instal·lacions del CEX amb el segon torneig integrador, activitats variades relacionades amb els escacs i, per descomptat, la ja mítica i esperada picadeta de participants, voluntaris i organitzadors de l’esdeveniment.

Des de el Club » Esperem amb la nostra tasca que el col·lectiu objectiu de la nostra iniciativa gaudisca del nostre carinyos tractament, però sobretot que augmente la seua connexió favorablement amb la societat en general. És el nostre desig que el projecte ajude a la seua integració laboral en la mesura del possible i agraïm la seua participació, esforç i la confiança dipositada a la nostra feina».

No hay comentarios

Dejar respuesta