Informe desfavorable de Conselleria que considera incompatible els parcs solars en paisatges de valor excepcional

La Conselleria ha emès un informe desfavorable en el qual es considera incompatible la instal·lació de plaques solars en unitats de paisatge de valor màxim

L’informe dicta l’objectiu de qualitat de preservació del caràcter agrícola-paisatgístic previst en el EP i en el model territorial del PGE

L’alcalde la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, i la regidora d’Agricultura, Sostenibilitat i Medi Ambient, Carmen Asensi, s’han reunit este matí amb la Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozco, i la Directora General de Política territorial i paisatge, per tal de conèixer la resolució de l’informe que considera desfavorable la instal·lació de plaques solars a la Font de la Figuera.

En novembre de 2018, el ple va aprovar la versió definitiva del Pla General Estratègic (PGE) a falta de l’aprovació de la comissió territorial d’urbanisme (que s’espera per als propers mesos) que ha considerat que el valor del paisatge afectat conforme a allò exposat en este informe és màxim i per tant, resulta incompatible la substitució del paisatge que ocasionarien els parcs solars.

Amb aquesta resolució s’aconsegueix un dels objectius que planteja l’ajuntament de la Font de la Figuera des de fa quasi dos anys i mig, resoldre l’ordenació territorial amb el respecte màxim a l’agricultura i el paisatge.

“Esta notícia suposa un avanç importantíssim en la protecció de paisatges tan importants com la Lloma Alta, les Cases de Corbí, la Fontsanta, les Pebrades o la Perdiguera” explica Carmen Asensi, regidora d’Agricultura, Sostenibilitat i medi Ambient.

“Esta notícia reafirma les decisions municipals de posada en valor, com ja s’ha manifestat el ple de la corporació i ratifiquen els informes tècnics. Avancem cap a la sostenibilitat des de l’agricultura, que tindrà un paper fonamental en l’emergència climàtica. Esperem comptar amb el suport del Ministeri, que és qui haurà d’emetre la resolució final”, informa l’alcalde, Vicent Muñoz.

Les passades setmanes tant el conseller Arcadi Espanya com la S.A. de Política territorial, urbanisme i paisatge, Inma Orozco, i la Directora General de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, han visitat el territori, on van explicar la creació d’una nova ferramenta de protecció, com és la Instrucció de Paisatges Regionals Protegits en el que s’inclou la Font de la Figuera.

No hay comentarios

Dejar respuesta