Genovés inaugura una mostra al voltant dels «papers» de la pilota

El Museu de la Pilota de Genovés ha inaugurat l’exposició Papers. Patrimoni gràfic de la pilota valenciana, un recorregut a través d’agendes de pilotaris, cartells, entrades, talons, compilacions de premsa i altres publicacions que transiten des de finals del segle XIX fins a l’actualitat amb un denominador comú: el seu format en paper.

Una mirada històrica a través de les distintes etapes pel qual ha travessat aquest esport autòcton i que ha vist a il·lustres del joc com Paco Cabanes ‘Genovés, Rovellet, Joaquín Lizondo Vergara ‘Ferreret’ o Llíria I, entre molts altres.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, varen assistir a la inauguració d’una mostra que compta amb un catàleg propi en el qual es poden trobar diferents documents i fotografies inèdites, i que ha comptat amb el recolzament del centre expositiu i del Patronat València Turisme, organismes dependents de la Diputació de València.

Xavier Rius va incidir en que aquest treball conjunt amb el Museu de la Pilota «és una mostra més de l’ampla col·laboració establerta entre el Museu Valencià d’Etnologia i el centre expositiu de Genovés», alhora que va subratllar «el ferm propòsit de l’Àrea de Cultura de vertebrar culturalment el nostre territori, descentralitzant i ampliant les propostes culturals dels municipis i fent efectiva una clara voluntat de suport i recolzament a les localitats més menudes i que disposen d’un menor volum de recursos per a la promoció de la cultura», va remarcar.

No hay comentarios

Dejar respuesta