Gemma Mengual i Maria Vasco: l’àlbum d’Ontinyent és un exemple d’aposta per l’esport base i femení

Les esportistes olímpiques amadrinen la iniciativa de l’Ajuntament en un acte públic on destaquen la importància de l’esport per a l’educació en valors

Les esportistes olímpiques Gemma Mengual i María Vasco han destacat l’àlbum de cromos de dones esportistes d’Ontinyent com “un exemple d’aposta per l’esport de base i femení”. Ho feien aquest dijous durant la seua participació a la jornada “Esport i Dona” organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent, que reunia un nombrós públic al Teatre Echegaray, on tenia lloc una taula rodona moderada per la periodist Iolanda Ibarra  i a la qual també participava la jove futbolista local Laura Blasco, del Levante UD.

En l’acte, on també intervenien l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Esports, Óscar Borrell, Mengual i Vasco amadrinaven la presentació pública de l’àlbum, que repartia les seues primeres unitats entre l’auditori. Gemma Mengual destacava l’originalitat de la iniciativa, “que visibilitza l’esport en general i el femení en particular, i que ajuda a que xiquets i xiquetes coneguen a les esportistes d’esports molt diversos”. A la seua intervenció, l’esportista, guanyadora de nombroses medalles en competicions internacionals de natació sincronitzada i distingida amb la Real Órden del Mérito Deportivo del Govern d’Espanya, destacava la importància dels valors que aporta la pràctica esportiva, i animava a la ciutadania “a gaudir de l’esport amb passió i passar-ho bé independentment dels resultats, perquè l’esport aporta moltes coses”.

María Vasco assegurava que “m’haguera encantat que a la meua localitat s’haguera fet una iniciativa tan bonica com la d’aquest àlbum, on només cal vore l’emoció amb que estan replegant-lo les xiquetes”. La guanyadora de la primera medalla de l’atletisme femení espanyol i participant a 5 Jocs Olímpics destacava l’interès d’iniciatives com aquesta « que acosten a la ciutadania a l’esport, que és fonamental a les nostres vides, perquè aporta valors que no adquiereixes en altres àmbits”, manifestava. Vasco animava les xiquetes i xiquets presents “a gaudir de l’esport com a objectiu primodrial, perquè quan comences no has de pensar on vas a arribar. Jo quan començava amb 10 anys no imaginava que podria tenir una trajectòria com la que he tingut”, assenyalava. L’exmarxadora també destacava la importància de què les administracions s’impliquen en el foment de l’esport de base, “que també és imprescindible perquè pugam tenir esportistes d’èlit”. 

La jove futbolista local Laura Blasco, de 15 anys, es mostrava “molt orgullosa” de poder participar en la jornada junt a dues esportistes d’èlit, parlava de la seua experiència al món del futbol femení i dels problemes als que s’han d’enfrontar les esportistes, i coincidia amb Mengual i Vasco en “practicar esport sense pensant que allò més important és gaudir, però no posar-se límits, perquè ningú sap on pot arribar”. Blasco també destacava l’àlbum de cromos com una gran idea per fomentar l’esport de base.

Al tancament de la jornada, que s’obria pel matí al Campus d’Ontinyent amb un acte inaugural i una mesa institucional on es parlava al voltant de la col·laboració públic-privada en l’esport, l’Alcalde d’Ontinyent destacava que “és una anomalia que molt a sovint no hagen referents femenins al món de l’esport, i iniciatives com l’àlbum de cromos i l’acte de hui amb esportistes de primer nivell treballem per resoldre estes mancances i visibilitzar l’esport femení”. El primer edil felicitava per la iniciativa al regidor d’Esports, Óscar Borrell, i agraïa la seua participació a totes les dones que hi han volgut aparèixer.

Borrell explicava que la tirada inicial de l’álbum és de 2000 exemplars gratuïts, que seran repartits a les escoles de primària. Els cromos es repartiran junt als diaris locals, així com a l’anar a practicar esport al poliesportiu municipal, sempre de manera totalment gratuïta. En l’acte d’aquest dijous, junt als primers àlbums, també es repartien cromos, que començaven a ser intercanviats a la mateixa porta del Teatre Echegaray. El regidor d’Esports agraïa la implicació de les persones que han participat en l’elaboració de l’àlbum i animava a la ciutadania “a gaudir-lo, completar-lo, i practicar esport”.

No hay comentarios

Dejar respuesta