Fundació Caixa Ontinyent organitza un teatre de titelles per a apropar l’educació financera als més menuts

.- Amb motiu del Dia de l’Educació Financera, presenta les activitats previstes per als pròxims mesos, dirigides a totes les edats.

.- Des de la seua posada en funcionament en 2016, el programa ha sigut utilitzat per 120.000 persones.

Amb motiu del Dia de l’Educació Financera, que se celebra hui, Fundació Caixa Ontinyent ha presentat el programa per al nou curs amb actuacions per a tots els grups d’edat. Una labor de formació i difusió a la qual han accedit, des de la seua posada en marxa en 2016, 120.000 persones.

Una de les novetats més significatives per a enguany és la major aproximació al públic infantil mitjançant l’organització d’un teatre de titelles amb els personatges de la seua col·lecció de contes infantils “els contes de Dino”. A través de quatre dels protagonistes (Dino, Porqui, Calixta la periodista i Serafí l’explorador) els més menuts coneixeran, de manera divertida i amena, conceptes bàsics en matèria de finances. De moment, s’han organitzat 4 sessions a les quals s’ha convidat als alumnes de tots els centres educatius d’Ontinyent de 1r, 2n i 3r de primària, amb la confirmació d’assistència de 800 xiquets. Els encarregats de les funcions seran Mario Roig i Jordi Pla, de l’associació cultural DEBATABAT.

Cal destacar que a la col·lecció de contes, disponibles en format llibre, també es pot accedir a través de l’aplicació gratuïta per a Android i IOS, “els contes de Dino” en la qual es poden escoltar i llegir els contes, i realitzar activitats d’entreteniment en valencià, castellà i anglés. L’App ha registrat des del seu llançament quasi 20.000 descàrregues.

Per als joves, s’ha convocat la III edició del Concurs de coneixements financers destinat a alumnes de 4t d’ESO i es mantindran conferències presencials i virtuals per a alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius. A més, està previst el llançament d’una Aula Virtual que aglutinarà formació de temàtica diversa i que anirà obrint-se a públics de diferents edats.

Pel seu efecte multiplicador, el programa aposta a més per la formació per a professors de diferents nivells, mitjançant cursos oficials a través dels Centres de professors de Xàtiva, Cheste, Alacant i València, que compten amb una elevada demanda. I per a les persones majors, formació i informació especialment relacionada amb les noves tecnologies, serveis bancaris i ciberseguretat. Així mateix, es difon informació sobre temes d’actualitat a través del web, que disposa d’un diccionari financer, i de les xarxes socials.

La Fundació està desenvolupant també enguany una acció formativa especial en ciberseguretat, en la qual ha comptat amb la participació de l’humorista i presentador Eugeni Alemany, per a alertar i conscienciar sobre el perill dels fraus existents en la xarxa i com actuar davant ells.

El President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha recalcat que “totes les persones, al llarg de la seua vida, prenen decisions que afecten la seua economia personal, professional i empresarial, i per tant, és necessari tindre uns coneixements mínims per a ser més conscients en la presa de decisions davant les diverses circumstàncies econòmiques que sorgisquen al llarg de la vida”. Destacant també que el programa d’educació financera “està en constant evolució, i s’adapta a la demanda i preferències dels seus usuaris, a més és un programa singular, únic a Espanya perquè està ajustat a la idiosincràsia dels nostres pobles i de la nostra gent, i prioritàriament en valencià”.

Per part seua, el Gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, ha subratllat el gran acolliment del programa i la labor que realitza, tal com demostra la participació en les activitats que impulsa. “15.000 persones s’informen a través del nostre web i xarxes socials cada any, més de 250 professors s’han format a través dels nostres cursos en 2023 i prop de 100 ho faran en els pròxims mesos, 430 alumnes d’ESO van participar l’any passat en el nostre concurs d’educació financera i quasi 300.000 persones han aprés, en clau d’humor al costat d’Eugeni Alemany. Un programa viu, obert a tots els públics, proactiu en les seues activitats i receptiu a les inquietuds i peticions que ens arriben”.

No hay comentarios

Dejar respuesta