El teatre de l’ONCE en ajuda de la cooperació en salut visual

Dijous que ve, 5 d’octubre, a les 19.30 hores, en el Centre Cultural  de Xàtiva, (CCX) situat en l’avinguda Corts Valencianes s/n, la  companyia Samaruc, inegrada per membres de l’ONCE, representarà l’obra  “Romanços i cobles de cordill” amb la finalitat d’ajudar el programa  de cooperació visual amb la República Dominicana que ajuda a les  persones més desfavorides de la zona d’origen haitià i dominicà.

Espectacle “Romanços i cobles de cordill” està basat en la rica  tradició cultural i literària del romancer. Va ser concebut i estrenat  en el Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro, per la qual  cosa en un primer moment el camp de recerca se centrava en els  romanços del segle d’or i en castellà. Però una vegada estrenat, vam  voler enriquir l’espectacle amb cobles del romancer valencià. El  resultat és un espectacle bilingüe, dinàmic i divertit.

L’espectacle tracta de ser el més fidel possible a la realitat dels  cecs mentre cantaven i comptaven els Romanços i Cobles de cordill. Es  buscaven places cèntriques, transitades, on poder vendre les  quartilles lligades amb cordill en les quals estaven escrits els  romanços que acabaven d’interpretar. Humils, abillats amb les mateixes  robes amb les quals recorrien els camins, depenien del seu talent i  astúcia per a sobreviure.

Les entrades, al cost de 5 euros, es pot comprar en el Centre Cultural  de Xàtiva el dia de la representació des d’una hora abans de la seva  va iniciar, a partir de les 18.30 hores i es poden reservar al telèfon  635426025.

No hay comentarios

Dejar respuesta