Francesca Chapí, presenta la programació de serveis i activitats de la Casa de les Dones

La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha presentat aquest matí la programació de serveis i activitats de la Casa de les Dones, edifici municipal que centralitza l’activitat relacionada amb aquesta àrea. Chapí ha fet balanç de les accions d’una regidoria el treball de la qual es considera “transversal i que es relaciona amb altres àrees com ara urbanisme, ocupació, benestar social o educació”, en paraules de la regidora.

chesca-chapi-3-diaridigital.esFrancesca Chapí ha repassat les distintes campanyes de sensibilització i intervenció desenvolupades pel seu departament, destacant l’ampliació de serveis per a la dona que s’ha experimentat al llarg de la present legislatura, en el marc del Pacte de Sant Domènec i del manifest per una Xàtiva violeta.

La regidora també s’ha referit a l’ampliació de personal tècnic al servei de les polítiques d’Igualtat, com ara 3 psicòlogues, una promotora d’igualtat, una treballadora social que fa intervenció directa en famílies, especialment en aquelles que han patit violència de gènere o una administrativa. Així mateix, també ha fet menció del treball dut a terme des de l’Escola d’Empoderament en matèria de formació en noves tecnologies com a “finestra d’independència i autonomia per a les dones”.

chesca-chapi-1-diaridigital.esPer a demà a les 18h, està prevista la celebració d’una conferència a la Casa de les Dones sobre sindicalisme i dona. Baix el lema “Dones amb tots els drets”, intervindran Mº Ángeles Bustamante (UGT-PV), Rosa Estopiña (UGT-PV), Cristina Ochando i la mateixa Francesca Chapí. A més a més, demà a les 20h, front a l’Ajuntament, està convocada la concentració contra la violència de gènere que té lloc el dia 25 de cada mes.

En conclusió, Chapí considera que la Casa de les Dones és “un punt de trobada entre recursos específics i associacionisme, recursos que demanda la societat. Les dones necessitem discriminació positiva i estar en els centres de decisió”, ha conclòs.

No hay comentarios

Dejar respuesta