El Fons Valencià per la Solidaritat celebra el seu 25 aniversari

 L’antic convent de Sant Domènec de Xàtiva acull la celebració d’un acte que servirà per repassar la història i treball d’aquesta entitat, el qual comptarà amb el recolzament de la Diputació de València

 El Fons Valencià per la Solidaritat celebra aquest dilluns un acte per commemorar un quart de segle de l’entitat, dedicada a contribuir al desenvolupament dels territoris del sud, a més de sensibilitzar a la societat valenciana de les problemàtiques que aquests pateixen. L’antic convent de Sant Domènec de Xàtiva ha estat l’escenari escollit per a la celebració d’aquesta efemèride: 25 anys de cooperació ininterrompuda des de l’esfera del municipalisme.

La cita comptarà amb la presència del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i els també diputats Pablo Seguí i Evarist Aznar. Així mateix, han confirmat la seua assistència el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz; junt al director general de Cooperació, Federico Buyolo. Així com diferents alcaldes i alcaldesses representants del centenar de consistoris que actualment es troben integrats al Fons Valencià per la Solidaritat; i els presidents de la desena de mancomunitats que en són sòcies i es troben compromeses amb la cooperació al desenvolupament dels territoris més necessitats.

La cerimònia, conduïda per l’actriu xativina Neus Alborch i amenitzada per Juanele i Som d’ací, servirà per repassar la trajectòria històrica i el treball actual realitzat del Fons Valencià per la Solidaritat en països com Bolívia o l’Equador, entre d’altres. Així mateix, es projectaran audiovisuals amb l’extracte d’una entrevista realitzada als quatre expresidents de l’entitat. A més, es comptarà amb la presència de la tinent d’alcaldia del municipi equatorià d’Ibarra, Hilda Herrera, localitat amb la qual el Fons Valencià per la Solidaritat porta a terme un projecte conjunt dirigit a dones i joves per impulsar una escola municipal de Drets Humans.

Projectes de cooperació

El Fons Valencià per la Solidaritat finança projectes de cooperació i educació per al desenvolupament a través de les aportacions econòmiques que realitzen els ajuntaments valencians que en són socis. En paral·lel, es desenvolupen campanyes de sensibilització orientades a la ciutadania, que tenen com a objectiu poder contribuir a que almenys el 0,7 per cent del PIB puga destinar-se als països subdesenvolupats, a més de gestionar els fons per a projectes presentats per part d’organismes no governamentals.

El 90% del pressupost del Fons Valencià per la Solidaritat es destina a finançar projectes de cooperació. Entre les seues activitats destaca la col·laboració per a l’acolliment de xiquets i xiquetes sahrauís per part de les famílies valencianes; o la celebració de les Jornades de Solidaritat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecinueve + dieciseis =