Finança’t consulta el nivell de coneixements financers a la Vall d’Albaida

L’objectiu és conéixer carències per a potenciar i orientar les seues activitats a la recerca d’una millor cultura financera

El programa d’educació financera “Finança’t”, de la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida, ha iniciat esta setmana una enquesta per a conèixer el nivell de coneixements financers en la comarca amb la finalitat de potenciar les seues activitats, especialment orientades a les inquietuds i demandes dels ciutadans.

A través d’una enquesta, es pretén mesurar la importància que s’atorga a l’educació i cultura financera entre els habitants de la Vall d’Albaida. Així, i segons l’edat, situació laboral, nivell de renda i altres dades dels participants, es compararan els resultats amb la mitjana estatal i autonòmica quant al nivell de coneixements financers que creuen tenir, com els millorarien, que coneixements són més demandats pels ciutadans i quins mitjans consideren més adequats per a obtenir-los.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Càtedra d’Innovació i Territoris Intel·ligents d’Ontinyent, que codirigixen les Universitats de València i d’Alacant, i que s’encarregarà les pròximes setmanes de realitzar este estudi en les localitats de més de 4.000 habitants de la comarca: Aielo de Malferit, Albaida, Benigànim, Bocairent, l’Olleria i Ontinyent.

Els resultats permetran potenciar i orientar adequadament les actuacions de “Finança’t” segons les necessitats existents. En este sentit, diversos estudis internacionals, han posat de manifest que existix un clar dèficit d’informació i formació en el que al coneixement de les finances bàsiques es referix tant en l’àmbit estatal com a europeu.


En castellà:

El programa de educación financiera “Finança’t”, de la Fundación Universitaria de la Vall d’Albaida, ha iniciado esta semana una encuesta para conocer el nivel de conocimientos financieros en la comarca con el fin de potenciar sus actividades, especialmente orientadas a las inquietudes y demandas de los ciudadanos.

A través de una encuesta, se pretende medir la importancia que se otorga a la educación y cultura financiera entre los habitantes de la Vall d’Albaida. Así, y según la edad, situación laboral, nivel de renta y demás datos de los participantes, se compararán los resultados con la media estatal y autonómica en cuanto al nivel de conocimientos financieros que creen tener, como los mejorarían, que conocimientos son más demandados por los ciudadanos y qué medios que éstos consideran más adecuados para obtenerlos.

La iniciativa cuenta con la colaboración de la Cátedra de Innovación y Territorios Inteligentes de Ontinyent, que codirigen las Universidades de Valencia y de Alicante, y que se encargará las próximas semanas de realizar este estudio en las localidades de más de 4.000 habitantes de la comarca: Aielo de Malferit, Albaida, Benigánim, Bocairent, Ollería y Ontinyent.

Los resultados permitirán potenciar y orientar adecuadamente las actuaciones de “Finança’t” según las necesidades existentes. En este sentido, diversos estudios internacionales, han puesto de manifiesto que existe un claro déficit de información y formación en lo que al conocimiento de las finanzas básicas se refiere tanto a nivel estatal como europeo.

No hay comentarios

Dejar respuesta

10 + 18 =