El saló de plenaris de l’Ajuntament de Xàtiva va acollir, en la vesprada d’ahir, el lliurament de premis de les falles de Xàtiva presidit per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, la regidora de cultura festiva, Maria Beltran, les Falleres Majors de la Ciutat, la Junta Local Fallera, i les Falleres Majors i presidents de les comissions locals.

Ferroviària ha aconseguit el premi a millor Falla de Xàtiva amb 140 punts mentre que la Falla del Abú Masaifa, ha obtés el premi a millor Falla Infantil amb 150 punts.

Pel que fa als monuments grans en secció especial, la comissió de Ferroviària es va coronar com a millor falla de la ciutat, un any molt especial per aquesta comissió, ja que celebra el seu 50 aniversari. Raval, amb un punt de diferència quedava, en segon lloc, amb 139 punts, República Argentina amb 134 tercera, Abú Masaifa quarta amb 129 punts i, en quint lloc, Espanyoleto amb 89 punts. Aquesta és una secció en la qual hi ha molta rivalitat, la tensió es palpava ahir en l’ambient, després d’escoltar el veredicte del jurat es va sentir un esglai de sorpresa, acompanyat de cares de decepció entre els rivals més directes, per les puntuacions rebudes.

Pel que fa als monuments infantils en secció especial, La Falla Abú Masaifa va obtenir el guardó de millor falla infantil de Xàtiva, un any més revalida el triomf. Amb 150 punts. Benlloch, que enguany celebra el seu 50 aniversari ha sigut segona amb 129, Ferroviària amb 100 punts tercera i Raval quarta amb 92 punts i Espanyoleta quint amb 70 punts. En aquesta secció les aparentment favorites s’han vist sorpresos amb les puntuacions del jurat.

Una vegada finalitzat l’acte protocol·lari de la lectura de les puntuacions dels premis de les falles d’especial, les xarxes social treien fum amb les puntuacions obtingudes en les seccions especials tant en infantils com en les grans, «es parlava d’injustícia» i «de la falta d’experiència dels jurats elegits en any per puntuar els monuments» i de «favoritisme amb la presidenta de la Junta» com cada any la polèmica està servida.

Pel que fa a les presentacions Abú Masaifa s’ha imposat en la primera part de la presentació en el Gran Teatre. En la segona part Sant Jordi.

Sant Jaume s’emporta el guardó de millor grup escènic infantil i Sant Feliu, el de millor comparsa de la Cavalcada del Ninot Infantil.

Abú Masaifa suma el guardó de millor grup escènic i Molina, el premi de millor comparsa de la Cavalcada del Ninot.

Respecte als llibrets, el premi a millor llibret de Xàtiva, per a Abú Masaifa, i la millor coberta de llibret per Benlloch Aleixandre VI.

Fotos: Kike Vaquer.- G.Medina

No hay comentarios

Dejar respuesta