Després de la «Nit de la Plantà» les Falles se la juguen aquesta vesprada a Xàtiva

Les Falles han donat principi en gran aquest matí a Xàtiva. Després de l’obligatòria despertà que ha posat en peus a tota la ciutat, els veïns han eixit al carrer per a comprovar la labor realitzada per les diferents comissions en els seus monuments i carrers.
I és que, anit, dia de la Plantà, els centenars de fallers que integren la comunitat xativina es van afanyar per ultimar els retocs finals en les seues falles i decoracions. Després d’un cap de setmana esgotador, quedava rematar el treball, i durant hores es van dedicar a repassar acuradament cada detall en els ninots, gespa, pedres i elements ornamentals.

Ara, després de la visita del jurat a primera hora del matí, només queda esperar el veredicte que anunciarà quines són les falles guanyadores en cada secció, així com les comissions que s’han emportat banderoles per les nombroses activitats i competicions falleres que es desenvolupen al llarg de cada exercici.

Aquesta vesprada serà el gran moment, toca conéixer els resultats de tot el realitzat en un any. I hi ha nervis. Tots van pel primer premi de la seua secció. Aquesta vesprada, davant de l’Ajuntament es muntarà una gran festa en la qual les comissions celebraran amb les seues bandes de música cadascun de les banderoles obtingudes, en un dels actes més intensos de la vida fallera.
Molts ploraran d’alegria, i altres potser també de pena, ja que sempre són moltes les il·lusions posades en cadascuna de les iniciatives que es desenvolupen dins de la família del casal, però sempre queda la recompensa de l’esforç i el treball en equip, la del treball ben fet.

En la secció Especial dels cadafals grans (a partir de 18.035,97 euros) seran cinc les comissions que competiran, totes elles repetint la seua participació respecte al present any 2023. Seran les falles de Raval, Abú Masaifa Plaça Espanyoleto, República Argentina i Ferroviària.

No hay comentarios

Dejar respuesta